1 kg keşkeklik buğday
1 kg kemikli tavuk göğsü veya kuzu veya süt danası eti
1/2 kğ tereyağ
irice bir baş soğan
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Keşkek - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Ayıklanıp iyice yıkanan keşkeklik buğday bir gece önceden bir taşımlık kaynatılarak ıslatılmaya bırakılır. Etler haşlanarak kemiklerinden ayrılır. Buğday ,didilen etler ,soğanla birleştirilerek et suyu ilavesiyle pişirilir. Keşkek pişirilirken sürekli malvemeler ezilerek karıştırılır ve birbiriyle kaynaşması sağlanır. Üzerine iyice kızdırılmış tereyağ ilave edilir. Tekrar iyice karıştırılır. Tabaklara karabiber ilavesiyle servis yapılır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !