Cevizli Midye Tatlısı
Malzeme Listesi
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Yoğurt
1 Çay B. Sıvıyağ
4 Çorba K. Sirke
1 Yumurta
Yarım Pk. Kabartma Tozu
125 Gr. Tereyağı
Ustasından Un Ölçüsüİç Harcı İçin:
CevizAçmak İçin:
Nişasta
KarbonatŞerbeti İçin:
4 Su B. Toz Şeker
4 Su B. Su
Yarım LimonHazırlanışı:
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak. Karıştırma kabının içerisine Sütü, yoğurdu, sıvıyağı,sirkeyi ve yumurtayı koyup karıştırıyoruz. Sonrasında un ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi kıvamında
Oktay Usta Portakallı Mısır Unlu Kek
23 Mart 2012 Cuma
Portakallı Mısır Unlu Kek
3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Fındık
1 Su B. Sıvıyağ
1 Çay B. Süt
1 Portakal
1 Su B. Mısır Unu
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
Ustasından Un ÖlçüsüHazırlanışı:
Karıştırma kabımızın içerine yumurtaları kırıyoruz. Şekeri de döküp mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, sıvıyağ, süt ve çekilmiş fındıkları da koyup çırpmaya devam ediyoruz.
Sonrasın da kabartma tozu, vanilya, 1 su bardağı mısır unu ve 7 çorba kaşığı unu da ilave ediyoruz. Yağlanmış kek kalı
Etiketler:
Oktay Usta,
Portakallı Mısır Unlu Kek
Oktay Usta Hamsili Çorba
23 Mart 2012 Cuma
Hamsili Çorba
Malzeme Listesi
500 Gr. Hamsi
2 Çorba K. Un
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Domates
1 Çorba K. Tereyağı
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
1 Limon
Su
Tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanmış hamsileri doğruyoruz.Doğranan hamsileri siyah suyu çıkana kadar yıkıyoruz.Hamsileri ılık suyun içerisine alıyoruz.Tenceremize zeytinyağı ve tereyağını alıyoruz.
Üzerine ince doğranmış sarımsak ve soğanları ilave ediyoruz.Unu da koyup soğanla birlikte kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz.
Üzerine biraz soğuk su döküy
Etiketler:
Hamsili Çorba
Oktay Usta Zeytinli Kuru Domatesli Mısır Ekmeği
23 Mart 2012 Cuma
Malzeme Listesi
4 Su B. Mısır Unu
1 Su B. Un
1 Yumurta
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Kase Siyah Zeytin
1 Kase Domates Kurusu
Su
Tuz
Hazırlanışı:
Karıştırma kabımızın içerisine süt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu koyup çırpma teliyle çırpıyoruz. Üzerine küçük küçük doğranmış domates ve zeytinleri ilave ediyoruz.
Un ve mısır unu karışımını da koyup yoğuruyoruz. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamuru yağlanmış çemberli keke kalıbının içerisine koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış fırına ve
Etiketler:
Oktay Usta,
Zeytinli Kuru Domatesli Mısır Ekmeği
Oktay Usta Bulgurlu Hamsi Tarifi
23 Mart 2012 Cuma
Malzeme Listesi
700 Gr. Ayıklanmış Hamsi
2,5 Su B. Pilavlık Bulgur
1 Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
3 Domates
1 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tenceremize zeytinyağını alıyoruz.İnce doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine tereyağı ve salçaları ilave edip karıştırmaya devam ediyo
Etiketler:
Bulgurlu Hamsi Tarifi,
Oktay Usta
Danereş Tarifi
23 Mart 2012 Cuma
Adıyaman'ın yöresel tatlarından Danereş'in tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 Kase aşurelik buğday
1/2 Kase nohut
1/2 Su bardağı yeşil mercimek
5-6 Adet kuru biber
4 Adet kuru soğan
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
Kekik
Yapılışı:
1 Kase aşurelik buğday ve yarım kase nohut derin bir
Karanfilli Tatlı Tarifi
23 Mart 2012 Cuma
Adıyaman'ın yöresel tatlarından Karanfilli Tatlı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Dövülmüş ceviz
2 Çay kaşığı dövülmüş karanfil
Şerbeti İçin:
4 su bardağı toz şeker
4 Bardak su
Limon
4 adet karanfil
Yapılışı:
4 su bardağı toz şeker, 4
Etiketler:
Karanfilli Tatlı
Ekşili Çorba Tarifi
23 Mart 2012 Cuma
Adıyaman'ın yöresel tatlarından Ekşili Çorba'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
300 gr çiğ köftelik dana kıyma
1 Su bardağı pirinç
3 çay kaşığı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 Adet limon
Et suyu
Karabiber
Pul biber
Nane
Un
Yapılışı:
1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine et suyu eklenip salçaların erimesi sağlanır. Et suyu dolu düdüklü tencereye 1 su bardağı pirinç ve hazırlanan
Etiketler:
Ekşili Çorba
Boş Kaburga Tarifi
23 Mart 2012 Cuma
Adıyaman'ın yöresel tatlarından Boş Kaburga'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
850 gr kaburga
750 gr bonfile
5 Adet patlıcan
2 Adet domates
8 Adet sivri biber
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Yapılışı:
2 Yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasının üz
Etiketler:
Boş Kaburga
Soframız Bursa Cevriye Hanım
23 Mart 2012 Cuma
Burcu Vural’ın sunduğu, hafta içi her gün 13.00’de ekrana gelen Soframız il il dolaşıp, hünerli ev hanımlarının mutfaklarına konuk oluyor.
Yöresel yemekler, bildiğiniz malzemeler ve kolayca uygulayacağınız tariflerle Soframız bu hafta 5 ayrı il ve 20 değişik tarifle ekranlarda olacak.
Soframız, Bursa’da Vişne kebabı yapıyor!
Soframız 23.03
Etiketler:
Etli Kıtır Çorba,
Soframız,
Tava Mücveri,
Vişne Kebebı,
Zülbiye Tarifi