Featured Games Today

Oktay Usta Cevizli Midye Tatlısı

23 Mart 2012 Cuma

Cevizli Midye Tatlısı Malzeme Listesi 1 Çay B. Süt 1 Çay B. Yoğurt 1 Çay B. Sıvıyağ 4 Çorba K. Sirke 1 Yumurta Yarım Pk. Kabartma Tozu 125 Gr. Tereyağı Ustasından Un Ölçüsüİç Harcı İçin: CevizAçmak İçin: Nişasta KarbonatŞerbeti İçin: 4 Su B. Toz Şeker 4 Su B. Su Yarım LimonHazırlanışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak. Karıştırma kabının içerisine Sütü, yoğurdu, sıvıyağı,sirkeyi ve yumurtayı koyup karıştırıyoruz. Sonrasında un ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi kıvamında


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Portakallı Mısır Unlu Kek

23 Mart 2012 Cuma

Portakallı Mısır Unlu Kek 3 Yumurta 1 Su B. Toz Şeker 1 Su B. Fındık 1 Su B. Sıvıyağ 1 Çay B. Süt 1 Portakal 1 Su B. Mısır Unu 1 Pk. Kabartma Tozu 1 Pk. Vanilya Ustasından Un ÖlçüsüHazırlanışı: Karıştırma kabımızın içerine yumurtaları kırıyoruz. Şekeri de döküp mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, sıvıyağ, süt ve çekilmiş fındıkları da koyup çırpmaya devam ediyoruz. Sonrasın da kabartma tozu, vanilya, 1 su bardağı mısır unu ve 7 çorba kaşığı unu da ilave ediyoruz. Yağlanmış kek kalı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Hamsili Çorba

23 Mart 2012 Cuma

Hamsili Çorba Malzeme Listesi 500 Gr. Hamsi 2 Çorba K. Un 1 Soğan 2 Diş Sarımsak 3 Domates 1 Çorba K. Tereyağı 1 Tutam Maydanoz Sıvıyağ 1 Limon Su Tuz Hazırlanışı: Ayıklanmış hamsileri doğruyoruz.Doğranan hamsileri siyah suyu çıkana kadar yıkıyoruz.Hamsileri ılık suyun içerisine alıyoruz.Tenceremize zeytinyağı ve tereyağını alıyoruz. Üzerine ince doğranmış sarımsak ve soğanları ilave ediyoruz.Unu da koyup soğanla birlikte kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz. Üzerine biraz soğuk su döküy


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Zeytinli Kuru Domatesli Mısır Ekmeği

23 Mart 2012 Cuma

Malzeme Listesi 4 Su B. Mısır Unu 1 Su B. Un 1 Yumurta 1 Su B. Süt 1 Su B. Sıvıyağ 1 Pk. Kabartma Tozu 1 Kase Siyah Zeytin 1 Kase Domates Kurusu Su Tuz Hazırlanışı: Karıştırma kabımızın içerisine süt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu koyup çırpma teliyle çırpıyoruz. Üzerine küçük küçük doğranmış domates ve zeytinleri ilave ediyoruz. Un ve mısır unu karışımını da koyup yoğuruyoruz. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamuru yağlanmış çemberli keke kalıbının içerisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış fırına ve


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Bulgurlu Hamsi Tarifi

23 Mart 2012 Cuma

Malzeme Listesi 700 Gr. Ayıklanmış Hamsi 2,5 Su B. Pilavlık Bulgur 1 Soğan 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Çorba K. Biber Salçası 3 Domates 1 Çorba K. Tereyağı Sıvıyağ Tuz Su Hazırlanışı: Tenceremize zeytinyağını alıyoruz.İnce doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine tereyağı ve salçaları ilave edip karıştırmaya devam ediyo


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Danereş Tarifi

23 Mart 2012 Cuma

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Danereş'in tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: 1 Kase aşurelik buğday 1/2 Kase nohut 1/2 Su bardağı yeşil mercimek 5-6 Adet kuru biber 4 Adet kuru soğan 1/2 Su bardağı zeytinyağı 1 Yemek kaşığı domates salçası 1 Yemek kaşığı biber salçası Kekik Yapılışı: 1 Kase aşurelik buğday ve yarım kase nohut derin bir


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Karanfilli Tatlı Tarifi

23 Mart 2012 Cuma

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Karanfilli Tatlı'nın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: 1 Su bardağı yoğurt 1 Su bardağı zeytinyağı 1 Adet yumurta 1 Paket kabartma tozu Aldığı kadar un Dövülmüş ceviz 2 Çay kaşığı dövülmüş karanfil Şerbeti İçin: 4 su bardağı toz şeker 4 Bardak su Limon 4 adet karanfil Yapılışı: 4 su bardağı toz şeker, 4


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ekşili Çorba Tarifi

23 Mart 2012 Cuma

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Ekşili Çorba'nın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: 300 gr çiğ köftelik dana kıyma 1 Su bardağı pirinç 3 çay kaşığı ince bulgur 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 Adet limon Et suyu Karabiber Pul biber Nane Un Yapılışı: 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine et suyu eklenip salçaların erimesi sağlanır. Et suyu dolu düdüklü tencereye 1 su bardağı pirinç ve hazırlanan


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Boş Kaburga Tarifi

23 Mart 2012 Cuma

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Boş Kaburga'nın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: 850 gr kaburga 750 gr bonfile 5 Adet patlıcan 2 Adet domates 8 Adet sivri biber 2 Yemek kaşığı domates salçası 1 Tatlı kaşığı biber salçası 1/2 çay bardağı zeytinyağı Karabiber Yapılışı: 2 Yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasının üz


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Soframız Bursa Cevriye Hanım

23 Mart 2012 Cuma

Burcu Vural’ın sunduğu, hafta içi her gün 13.00’de ekrana gelen Soframız il il dolaşıp, hünerli ev hanımlarının mutfaklarına konuk oluyor. Yöresel yemekler, bildiğiniz malzemeler ve kolayca uygulayacağınız tariflerle Soframız bu hafta 5 ayrı il ve 20 değişik tarifle ekranlarda olacak. Soframız, Bursa’da Vişne kebabı yapıyor! Soframız 23.03


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger