Malzeme Listesi
500 Gr. Hamsi
2 Çorba K. Un
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Domates
1 Çorba K. Tereyağı
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
1 Limon
Su
Tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanmış hamsileri doğruyoruz.Doğranan hamsileri siyah suyu çıkana kadar yıkıyoruz.Hamsileri ılık suyun içerisine alıyoruz.Tenceremize zeytinyağı ve tereyağını alıyoruz.
Üzerine ince doğranmış sarımsak ve soğanları ilave ediyoruz.Unu da koyup soğanla birlikte kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz.
Üzerine biraz soğuk su döküyoruz.Hamsiyi de suyuyla birlikte bu karışımın içerisine döküp pişmeye bırakıyoruz. Kıvamı koyu olursa su döküyoruz.Pişen çorbamızı servis tabağına alıp üzerini kıyılmış maydanozla süslüyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !