400 gr. kuzu külbastı
1 kase mantar
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
mini kabak
meksika biberi
SOSU İÇİN:
4 domates
biberiye
zeytinyağı
tuz
PÜRESİ İÇİN:
4 patates
2 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
Kuru Meyveli Altın Kek Oktay Usta
27 Eylül 2011 Salı
Oktay Usta Cevizli Bulgur Pilavı
27 Eylül 2011 Salı
Sebzeli Tavuklu Dilim Börek Oktay Usta
27 Eylül 2011 Salı
Fındıklı Pudingli Helva Tarifi
27 Eylül 2011 Salı
Gerdan Tatlısı - Tülin'in Mutfağı: İzmir
27 Eylül 2011 Salı
MALZEMELER: 1kg kuzu boyun, 4 su bardağı şeker, 2 su bardağı et suyu, 1,5 bardak su, 30 adet kuru kayısı, 200gr badem, 100gr Şam fıstığı, 15 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 4 adet damla sakızı
YAPILIŞI:
1 kg Kuzu boyun çok az tuzla 45 dakika haşlanır. Haşlanan etler minik parçalar halinde kemikli kısımlarından
Gömlek Sarması - Tülin'in Mutfağı: İzmir
27 Eylül 2011 Salı
MALZEMELER: 6-7 adet gömlek (işkembenin çember yağı)
İç pilav için: ½ kg ciğer, 2 su bardağı pirinç, 2 bardak su, 2 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı şam fıstığı, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 2,5 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, ayçiçek yağı, tereyağı
YAPILIŞI:
Gömlekler yıkanıp, s
Ekmek Dolması - Tülin'in Mutfağı: İzmir
27 Eylül 2011 Salı
Ekmek Dolması - Tülin'in Mutfağı: İzmir
MALZEMELER: Dana kaburgasından 250gr kıyma, 1 adet yuvarlak köy ekmeği, 1 adet iri kuru soğan,1 tutam maydanoz, 1 kase ceviz, 1 kase yoğurt, 4-5 diş sarımsak, 2,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber, 2 su bardağı et suyu, ayçiçek yağı, tereyağı
Sarımsak Soslu Semizotu - Tülin'in Mutfağı: İzmir
27 Eylül 2011 Salı
MALZEMELER: 2 bağ semizotu, 1 adet kuru soğan, 1 adet domates, 1 tahta kaşığı pirinç, zeytinyağı
Sosu için: Yoğurt, 2 diş sarımsak, ½ limonun suyu
YAPILIŞI:
Semizotları yıkanıp kurutulduktan sonra minik minik koparılır. 1 adet soğan küçük küçük doğranıp, zeytinyağında kavrulur. Rengi dönen soğanlara 1 adet rendelen