Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…HALKAHalka için gerekli malzemeler;Hamuru için:1 adet yumurta akı1 yemek kaşığı tahin1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağı1 yemek kaşığı margarin1 yemek kaşığı katı yağ1 yemek kaşığı eritilmiş kuyruk yağı1 çay kaşığı tuz½ paket yaş maya1çay kaşığı toz şeker1 bardak ılık suAldığı kadar unİç harcı:3 yemek kaş
Sucuk İçi
15 Ocak 2013 Salı

Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…SUCUK İÇİ‘Sucuk içi’nin malzemeleri;1 kilo dana kıyma2 baş sarımsak5 tatlı kaşığı toz biber2 tatlı kaşığı zencefil2 tatlı kaşığı yeni bahar2 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı kırmızı biber1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kişniş2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karanfil1 yemek kaşığı sıvı yağ½ çay bardağı suYapılışı:
Etiketler:
Mutfağım
Cevizli Çenetli Tatlı
15 Ocak 2013 Salı

Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…CEVİZLİ ÇENETLİ TATLIÇenetli tatlı için gerekli malzemeler:1 kase un3 yemek kaşığı mısır unu1 paket yaş maya½ çay bardağı süt½ çay bardağı yoğurt½ çay bardağı sıvı yağ2 kase iri çekilmiş ceviz3 bardak pekmezYapılışı: Yarım çay bardağı sıvı yağın üzerine yarımşar çay bardağı süt ve yoğurt ekleyerek karıştırıyoruz. 1 p
Etiketler:
Mutfağım
Yeşil Mercimekli Salata
15 Ocak 2013 Salı

Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…YEŞİL MERCİMEKLİ SALATAGerekli malzemeler:500 gram yeşil mercimek5 diş sarımsak1 bağ yeşil soğan1 bağ taze nane1 bağ dere otu6 yaprak marul1 konserve salatalık turşusu1 kase haşlanmış mısır1 çay bardağı pirinç4 adet kırmızı biber1 limon½ çay bardağı nar ekşisiYapılışı: Yarım kilo yeşil mercimek, doğranan yeşil soğan,
Patatesli Yeşil Otlu Çorba
15 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta PATATESLİ YEŞİL OTLU ÇORBA
3 patates
1 tutam ıspanak yaprağı
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 su b. et suyu
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. un
2 diş sarımsak
1 soğan
tuz
su
HAZIRLANIŞI: Soyulmuş soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile tencerede kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra ununu ekleyip karıştırıyoruz. Soyulmuş pat
Etiketler:
Oktay Usta
Yaprak Kavurma
15 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta YAPRAK KAVURMA
600 gr. bonfile
3 çarliston biber
3 yeşil biber
3 domates
2 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
1 tutam biberiye
GARNİTÜRÜ İÇİN:
elma dilimi patates
HAZIRLANIŞI: Bonfileyi doğruyoruz. İyi temizlenmiş patatesleri elma dilimi olarak doğruyoruz. Sıvıyağ, tuz ve biberiye ile harmanlayıp fırın tepsisine k
Etiketler:
Oktay Usta
Portakallı Yer Elması
15 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta PORTAKALLI YER ELMASI
1 kg yer elması
3 portakal
2 havuç
1 kereviz
1 tutam dereotu
1 kase arpacık soğan
toz şeker
tuz
zeytinyağı
su
HAZIRLANIŞI: Yer elmaları ve havuçları soyup küp bir şekilde doğruyoruz. Tencereye havuçları alıp biraz zeytinyağı döküyoruz. Soyulmuş arpacık soğanları koyup kavuruyoruz. Yer elmalarınıda katıp kavurmaya d
Etiketler:
Oktay Usta
Kestaneli Fıstıklı Profiterol
15 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta KESTANELİ FISTIKLI PROFİTEROL
2 pk. petibör bisküvi
1 kase kestane şekeri
1 su b. toz ceviz
2 muz
SOSU İÇİN:
3 su b. süt
1 pk. bitter çikolata
1 çorba k. nişasta
1 tatlı k. un
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. kakao
ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI: Bisküvileri karıştırma kabına alıp elimizle ince bir şekilde kırıyoruz. Sosu için, süt,
Etiketler:
Oktay Usta
Beşamel Soslu Mantarlı Börek
15 Ocak 2013 Salı
Oktay Usta BEŞAMEL SOSLU MANTARLI BÖREK
4 yufka
2 su b. süt
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
200 gr. kaşar peyniri
1 pk. mantar
tuz
sıvıyağ
MANTOLAMAK İÇİN:
2 yumurta
galeta unu
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI: Temizlenmiş mantarları doğrayıp sıvıyağ ile tencerede soteliyoruz. Tereyağı ve unu katıp mantarla birlikte kavuruyoruz. Sütü ekleyip
Etiketler:
Oktay Usta