3 patates
1 tutam ıspanak yaprağı
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 su b. et suyu
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. un
2 diş sarımsak
1 soğan
tuz
HAZIRLANIŞI: Soyulmuş soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile tencerede kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra ununu ekleyip karıştırıyoruz. Soyulmuş patatesi doğruyoruz. Tencereye ilave edip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip patatesleri pişiriyoruz. Et suyunu döküyoruz. Patatesler iyice haşlandıktan sonra blendırdan geçirip parçalıyoruz. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
Ispanak yaprağı, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Çorbanın tuzunu ekliyoruz. Çorbamız kaynadıktan sonra yeşilliğini ekliyoruz. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra çok fazla bekletmeden servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !