2 pk. petibör bisküvi
1 kase kestane şekeri
1 su b. toz ceviz
2 muz
SOSU İÇİN:
3 su b. süt
1 pk. bitter çikolata
1 çorba k. nişasta
1 tatlı k. un
2 çorba k. kakao
ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI: Bisküvileri karıştırma kabına alıp elimizle ince bir şekilde kırıyoruz. Sosu için, süt, kakao, nişasta, un ve toz şekeri tencereye koyup çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaştıktan sonra altını kapatıyoruz.
Bitter çikolatayı parçalıyoruz. Sosa ekleyip karıştırıyoruz. Kestane şekerlerini ayrı bir kaba alıp elimizle ezip bisküvilere karıştırıyoruz. Muzları soyup eziyoruz. Toz ceviz ve muzuda karışıma karıştırıp iyice karıştırıyoruz. Eğer çok sert olursa biraz süt ekleyip yumuşatabiliriz.
Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Servis tabağına ya da kuplara paylaştırıyoruz. Sosu soğuduktan sonra profiterollerin üzerine döküyoruz. Yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !