Oktay Usta CEVİZLİ PORTAKALLI İRMİK TATLISI
1 lt. süt6 çorba k. irmik1 çorba k. nişasta1 su b. toz şeker1 portakal kabuğu rendesi1 pk. yulaflı bisküvi
SOSU İÇİN:3 portakal suyu2 çorba k. toz şeker1 çorba k. nişasta
ÜZERİ İÇİN:cevizportakal dilimi
HAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz ve içine irmiği, nişastayı, toz şekeri ilave ediyoruz. Oca
Ispanaklı Tavuklu Simit Köfteler
2 Ocak 2013 Çarşamba
Oktay Usta ISPANAKLI TAVUKLU SİMİT KÖFTELER
yarım kg ıspanak yaprağı2 tavuk göğsü1 soğan1 yumurtagaleta unutuzkarabiber
ÜZERİ İÇİN:karnabaharkaşar peyniri
SOSU İÇİN:1 kavanoz domates sos1 tutam fesleğenzeytinyağıtuzkarabiber
HAZIRLANIŞI: Tavuk göğüs etlerini kıyma makinasından geçirerek ya da satırla çok ince kıyarak kıyma haline getiriyoruz
Bulgurlu Patatesli Püreli Külbastı
2 Ocak 2013 Çarşamba
Oktay Usta BULGURLU PATATES PÜRELİ KÜLBASTI
500 gr. külbastıbiberiyedeğirmen karabibertuzzeytinyağı
PİLAVI İÇİN:2 su b. iri bulgur1 soğan1 çorba k. domates salçası1 çorba k. tereyağısıvıyağtuzsu
PÜRESİ İÇİN:3 patates1 su b. süt1 çorba k. tereyağıtuzkarabiber
ÜZERİ İÇİN:çeri domatesyeşil biber
HAZIRLANIŞI: Külbastı etleri bir kaba alıyoruz.
Terbiyeli Tavuk Çorbası
2 Ocak 2013 Çarşamba
Oktay Usta TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI
3 tavuk baget1 çay b. tel şehriyetuzsu
TERBİYESİ İÇİN1 kase yoğurt1 limon1 yumurta2 çorba k. unsu
ÜZERİ İÇİN:tereyağı
HAZIRLANIŞI: Tavuk bagetleri haşlıyoruz ve didikliyoruz. Haşladığımız tavukların suyunu ayırıyoruz. Tencereye soğuk olan tavuk suyunu döküyoruz. Yoğurdu ilave ediyoruz.Limonun suyunu sıkıyor
Susamlı Haşhaşlı Tombik Simit
2 Ocak 2013 Çarşamba
Oktay Usta SUSAMLI HAŞHAŞLI TOMBİK SİMİT
4 su b. un1 pk. instant maya1 çay b. sütyarım çay b. sıvıyağ1 çorba k. toz şekertuzsu
ARASI İÇİN:domatesdil peynirikornişon turşu
ÜZERİ İÇİN:pekmezhaşhaşsusam
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. İnstant mayayı, tuzu ve toz şekeri de koyuyoruz ve harmanlıyoruz. Ortasına sütü, sıvıyağı döküyoru
Balkabaklı Kremalı Kuplar
2 Ocak 2013 Çarşamba
Oktay Usta BALKABAKLI KREMALI KUPLAR
1,5 kg soyulmuş balkabağı1,5 su b. toz şeker2 su b. ceviz
KREMASI İÇİN:2,5 su b. süt1 çay b. toz şeker2 çorba k. un1 tatlı k. nişasta1 pk. vanilya1 poşet köpürtülmüş şanti
ÜZERİ İÇİN:frambuaz
HAZIRLANIŞI: Balkabaklarını doğruyoruz ve tencereye alıyoruz. İçine şekeri döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye