Oktay Usta ISPANAKLI TAVUKLU SİMİT KÖFTELER
yarım kg ıspanak yaprağı
2 tavuk göğsü
1 soğan
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
karnabahar
kaşar peyniri
karnabahar
kaşar peyniri
SOSU İÇİN:
1 kavanoz domates sos
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
tuz
karabiber
1 kavanoz domates sos
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
tuz
karabiber
Üzerine bir yumurtayı kırıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Sotelenmiş ıspanağı da ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Biraz da galeta unu serpiyoruz ve kıvamını ayarlıyoruz. Hazırladığımız harçtan portakal büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve tezgah üzerinde önce rulo şekline getiriyoruz.
Elde ettiğimiz rulonun uçlarını birleştirip simit şekline getiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine simit köfteleri dikkatli bir şekilde alıyoruz. Karnabaharı tencereye alıyoruz, suyunu koyup kapağını kapatıyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Haşlanmış karnabaharı tencereden çıkarıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz. Sosu için sarımsakları doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküp sarımsağı soteliyoruz. Hemen üzerine doğranmış fesleğeni de koyuyoruz. Domates sosunu döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.
Köftenin pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz ve simitlerin ortasına birer tane karnabahar çiçeği yerleştiriyoruz. Üzerlerine domates sos döküyoruz. Kaşar peyniri rendesi koyuyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peynir eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !