MALZEMELER: 1kg iri kuşbaşı kuzu but, 1 su bardağı nohut,250gr yoğurt, 1 adet yumurta, karabiber, haspir, zeytinyağı, tereyağı
YAPILIŞI:
Etler zeytinyağı ve tereyağında kavrulur. Kavrulan etlere 1 su bardağı daha önceden ıslatılmış olan nohut eklenir. Sıcak suyu ilave edilen yemeğe 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. 1,5 saat pişmesi yeterlidi
Soframız Pilav Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis
28 Eylül 2011 Çarşamba
Soframız Kızartma Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis
28 Eylül 2011 Çarşamba
MALZEMELER: 1kg iri kuşbaşı kuzu but,1 su bardağı nohut, 1 tatlı kaşığı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, ½ yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı toz şeker, karabiber, zeytinyağı, tereyağı
YAPILIŞI:
Etler zeytinyağı ve tereyağında kavrulur. Kavrulan etlere 1su bardağı daha önceden ıslatılmış olan nohut eklenir. Sıcak suyu
Etiketler:
Soframız Kızartma Tarifi Kilis
Soframız Öcce Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis
28 Eylül 2011 Çarşamba
MALZEMELER: 1kg taze soğan, 2 demet maydanoz, 7 diş sarımsak, bol nane, 2-3 tatlı kaşığı pul biber, 2-3 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kişniş, 5 adet yumurta, 2 su bardağı un, zeytinyağı
YAPILIŞI:
Taze soğan, maydanoz, nane ve sarımsak mümkün olduğunca küçük doğranır. Doğranan sebzelere 2-3 tatlı kaşığı pul biber, kimyon ve 1 tatlı kaşı
Etiketler:
Soframız Öcce Tarifi
Hapsa - Emel'in Mutfağı: Kilis
28 Eylül 2011 Çarşamba
MALZEMELER: 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağı fıstık, 1 su bardağı badem
Muhallebisi için: 2 su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı nişasta, 14 bardak su
YAPILIŞI:
Cevizler ve fıstıklar ufaltılır. Sıcak suda bekletilen bademler önce soyulur, ardından ikiye bölünerek diğer malzemelere eklenir. Kuruyemişler tavada kavrulur. Bir kaba 2 su bardağı
Etiketler:
Soframız Hapsa Tarifi