MALZEMELER: 1kg iri kuşbaşı kuzu but, 1 su bardağı nohut,250gr yoğurt, 1 adet yumurta, karabiber, haspir, zeytinyağı, tereyağı
YAPILIŞI:
Etler zeytinyağı ve tereyağında kavrulur. Kavrulan etlere 1 su bardağı daha önceden ıslatılmış olan nohut eklenir. Sıcak suyu ilave edilen yemeğe 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. 1,5 saat pişmesi yeterlidir. Ayrı bir tencereye dibini kapatacak kadar yoğurt ilave edilir. Yoğurdun üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.
Zeytinyağı gezdirilen yoğurda 1 adet yumurta kırılır ve 2 yemek kaşığı un eklenir. Kaynayana kadar sürekli karıştırılan harca kaynadıktan sonra et suyu ilave edilir ve blenderdan geçirilir. Kaynayan harcın altı kısılarak et ve nohutları ilave edilir. Çok kısa bir süre daha kaynatılan Orman servise hazırdır. Servis sırasında arzuya göre karabiber ve 1 çay kaşığı haspir ilave edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !