MALZEMELER: 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağı fıstık, 1 su bardağı badem
Muhallebisi için: 2 su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı nişasta, 14 bardak su
YAPILIŞI:
Cevizler ve fıstıklar ufaltılır. Sıcak suda bekletilen bademler önce soyulur, ardından ikiye bölünerek diğer malzemelere eklenir. Kuruyemişler tavada kavrulur. Bir kaba 2 su bardağı nişasta ve 2 bardak su konur ve nişasta kaşıkla ezilir. 12 bardak su, iki bardak üzüm pekmezine ilave edildikten sonra ocağa ısınması için konur. Isınan pekmeze çözülen nişasta ilave edilir ve sürekli karıştırılır. Muhallebi koyu kıvama geldiğinde kavrulan kuruyemişlerin bir kısmı ilave edilerek karıştırılır ve servis tepsisine alınarak soğutulur. Hapsa servis edilirken kavrulan kuruyemişler üzerine eklenir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !