Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Hamuru için;
1 adet yumurta
Un
Su
Tuz
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
Bir limonun suyu
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Ayçiçek yağı
Yapılışı: 1 adet yumurta, un, bir miktar tuz ve alabildiği kadar suyla yoğrularak orta sertlikte bir hamur e
Kabak Döşeme - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada
13 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
6 adet orta boy kabak
3 yemek kaşığı un
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı: Kabakların kabukları soyulduktan sonra orta kalınlıkta halkalar şeklinde doğranır. Sulanmaması için üzerine 1 yemek kaşığı un serpilir. Biraz tuz eklendikten sonra zeytinyağıyla yağlanmış olan yuvarlak cam bir tepsiye üst üste yerleştirilir.
Saray Mantısı - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada
13 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
Hamuru için;
2 adet yumurta
Un
Su
Tuz
İç harcı için;
Yarım kilo az yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Zeytinyağı
Karabiber
Üzerine sürmek için; zeytinyağı ve su
Yapılışı: 2 adet yumurta, bir çay kaşığı tuz, alabildiği kadar un ve suyla hamur yoğrulur. Hamurun kulak memesinden biraz daha sert olması
Etiketler:
Soframız 13 Ekim 2011,
Soframız Saray Tatlısı
Şıralı Halka - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada
13 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
2 litre kara üzüm şırası
Bir dal kuru kekik
Hamuru için;
3 su bardağı kepekli un
1 su bardağı beyaz üzüm şırası
Bir çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Yapılışı: 2lt. kara üzüm şırası orta büyüklükte bir tencereye alınır. İçine bir dal kuru kekik atılarak kaynatılır. (Kara üzüm şırası yapmak için; üzümler tane tane ayrıldıktan
Etiketler:
Soframız 13 Ekim 2011,
Soframız 28 Eylül 2011,
Soframız Bozcaada
Tatar Böreği - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum
13 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
1 kilo az yağlı dana kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
1 adet yumurta
4 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Hamur haşlandıktan üzerine koymak için 3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Üzerine eklenecek harcı için; Kıyma çok az su ile bir süre ka
Turşu Dolması - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum
13 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
1 kilo orta yağlı dana kıyma
1 kilo büyük ve ince yapraklı lahana turşusu
1 kahve fincanı pirinç
Yarım kahve fincanı köftelik ince bulgur
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Dolma harcı için; 2 kahve fincanı su
Sosu için; 4 yemek kaşığı tereyağı
2 y
Giliko Tarifi - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum
13 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
2 su bardağı öğütülmüş aşurelik buğday diğer adıyla den
3 su bardağı köftelik ince bulgur
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
6 bardak su
Sosu için;
5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı: 2 su bardağı öğütülmüş aşurelik buğday, bir tutam tuzla birlikte 3 bardak kaynayan suyun içinde, suyunu
Herle Çorbası - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum
13 Ekim 2011 Perşembe
Malzemeler:
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine eklenen 4 yemek kaşığı un, yanmaması için sürekli karıştırılarak, pembeleşinceye kadar orta ateşte kavrulur. Kavrulan unun üzerine alabildiği kadar su eklenir. Unun topaklanmaması
Etiketler:
Herle Çorbası