Featured Games Today

Tutmaç Çorbası - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada

13 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü Yarım su bardağı haşlanmış nohut Hamuru için; 1 adet yumurta Un Su Tuz Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı Bir limonun suyu Sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı domates salçası Ayçiçek yağı Yapılışı: 1 adet yumurta, un, bir miktar tuz ve alabildiği kadar suyla yoğrularak orta sertlikte bir hamur e


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kabak Döşeme - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada

13 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: 6 adet orta boy kabak 3 yemek kaşığı un Zeytinyağı Tuz Yapılışı: Kabakların kabukları soyulduktan sonra orta kalınlıkta halkalar şeklinde doğranır. Sulanmaması için üzerine 1 yemek kaşığı un serpilir. Biraz tuz eklendikten sonra zeytinyağıyla yağlanmış olan yuvarlak cam bir tepsiye üst üste yerleştirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Saray Mantısı - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada

13 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: Hamuru için; 2 adet yumurta Un Su Tuz İç harcı için; Yarım kilo az yağlı dana kıyma 1 adet orta boy kuru soğan Zeytinyağı Karabiber Üzerine sürmek için; zeytinyağı ve su Yapılışı: 2 adet yumurta, bir çay kaşığı tuz, alabildiği kadar un ve suyla hamur yoğrulur. Hamurun kulak memesinden biraz daha sert olması


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Şıralı Halka - Halide'nin Mutfağı: Bozcaada

13 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: 2 litre kara üzüm şırası Bir dal kuru kekik Hamuru için; 3 su bardağı kepekli un 1 su bardağı beyaz üzüm şırası Bir çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karbonat Yapılışı: 2lt. kara üzüm şırası orta büyüklükte bir tencereye alınır. İçine bir dal kuru kekik atılarak kaynatılır. (Kara üzüm şırası yapmak için; üzümler tane tane ayrıldıktan


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Tatar Böreği - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum

13 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: 1 kilo az yağlı dana kıyma 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 2 çay kaşığı karabiber Hamuru için; 1 adet yumurta 4 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz Alabildiği kadar un Hamur haşlandıktan üzerine koymak için 3 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Üzerine eklenecek harcı için; Kıyma çok az su ile bir süre ka


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Turşu Dolması - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum

13 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: 1 kilo orta yağlı dana kıyma 1 kilo büyük ve ince yapraklı lahana turşusu 1 kahve fincanı pirinç Yarım kahve fincanı köftelik ince bulgur 1 adet büyük boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 2 çay kaşığı kurutulmuş reyhan 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı pul biber Dolma harcı için; 2 kahve fincanı su Sosu için; 4 yemek kaşığı tereyağı 2 y


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Giliko Tarifi - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum

13 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: 2 su bardağı öğütülmüş aşurelik buğday diğer adıyla den 3 su bardağı köftelik ince bulgur 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta 6 bardak su Sosu için; 5 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası Yapılışı: 2 su bardağı öğütülmüş aşurelik buğday, bir tutam tuzla birlikte 3 bardak kaynayan suyun içinde, suyunu


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Herle Çorbası - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum

13 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler: 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine eklenen 4 yemek kaşığı un, yanmaması için sürekli karıştırılarak, pembeleşinceye kadar orta ateşte kavrulur. Kavrulan unun üzerine alabildiği kadar su eklenir. Unun topaklanmaması


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger