Malzemeler:
2 su bardağı öğütülmüş aşurelik buğday diğer adıyla den
3 su bardağı köftelik ince bulgur
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
6 bardak su
Sosu için;
5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı: 2 su bardağı öğütülmüş aşurelik buğday, bir tutam tuzla birlikte 3 bardak kaynayan suyun içinde, suyunu iyice çekinceye kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra tencereye eklenen 3 su bardağı köftelik bulgur, yine 3 bardak sıcak suda yumuşaması için bekletilir. Suyunu iyice çektikten sonra derin bir tepsiye alınarak üzerine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Malzemeler iyice soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtayla iyice yoğrulur.
Star TV Soframız 12 Ekim 2011 Giliko Tarifi - Vildan'ın Mutfağı: Erzurum Yoğrulan harç mercimek köftesi gibi sıkılarak, orta büyüklükte köfteler elde edilir. Hazırlanan köfteler, büyük bir tencerede kaynatılan suyla haşlanır. Piştikten sonra suyu süzlen köfteler servis tabağına alınır. Ayrı bir tencerede 5 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Eriyen tereyağında 1 yemek kaşığı domates salçası kavrularak sos hazırlanır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos eklenen yemeğimiz servise hazırdır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !