Malzemeler:
Hamuru için;
2 adet yumurta
Un
Su
Tuz
İç harcı için;
Yarım kilo az yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Zeytinyağı
Karabiber
Üzerine sürmek için; zeytinyağı ve su
Yapılışı: 2 adet yumurta, bir çay kaşığı tuz, alabildiği kadar un ve suyla hamur yoğrulur. Hamurun kulak memesinden biraz daha sert olması gerekmektedir. Yoğrulan hamur kolay açılması için 15-20 dakika dinlendirilir. Harcı için; çok az zeytinyağıyla küp şeklinde doğranan kuru soğan ve kıyma kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır. Her bir beze incecik yufka şeklinde açılır. Her bir yufkanın üzerine harç yerleştirildikten sonra oldukça sıkı bir şekilde rulo gibi kıvrılır. Küçük küçük parçalar şeklinde kesilir. Yuvarlak cam fırın tepsisi zeytinyağıyla yağlanır. Hazırlanan mantılar hamur kısmı üstte kalacak şekilde yan yana tepsiye dizilir. Üzerine güzel kızarması için çok az zeytinyağı ve su karışımı eklenir. 180 derecelik fırında yarım saat pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağıyla kavrulmuş salçalı sosla servis edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !