MALZEMELER: ½ kg kuzu kuşbaşı, 2 su bardağı nohut, 2 su bardağı yeşil mercimek, 3 adet yeşilbiber, 1 adet domates, zeytinyağı
Hamuru İçin: 1 kase köftelik ince bulgur, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 çay kaşığı köfte baharı, un
Sosu için: 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber,
Çevirme Pilav - Gülten'in Mutfağı: Kayseri
26 Ekim 2011 Çarşamba
MALZEMELER: ½kg kuzu kuşbaşı, 2 kase pirinç, 2 adet kuru soğan, 1 adet kabak, 2 adet kırmızıbiber,1 çay bardağı çam fıstık, 1 çay bardağı kuru üzüm, 2 tatlı kaşığı tarçın, 2 çay kaşığı karabiber, 1 adet defneyaprağı, zeytinyağı
YAPILIŞI:
2 kase pirinç biraz tuz eklenerek suda bekletilir. Süzülen pirinç, soğan, çam fıstık, kuru üzüm, tarçın,
Kovalama - Gülten'in Mutfağı: Kayseri
26 Ekim 2011 Çarşamba
MALZEMELER: 1kg kıyma, 5 adet patlıcan, 3-4 adet yeşilbiber, 3 adet domates,2 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 tutam maydanoz, zeytinyağı
YAPILIŞI:
1kg kıyma zeytinyağında kavrulur. 5 adet patlıcan pijama usulü soyulur ve küçük küçük dilimlenir. Yeşilbiberler ortadan ikiye ke
Kağıtta Pastırma - Gülten'in Mutfağı: Kayseri
26 Ekim 2011 Çarşamba
MALZEMELER: ½ kg bonfile sırtından hafif yağlı pastırma, 3-4 adet yeşilbiber, 2 adet domates, 1 adet limon, 1 tutam maydanoz
YAPILIŞI:
Yağlı kağıt üzerine yan yana dizilen pastırmalara önce limon sıkılır, ardından söğüş olarak doğranan yeşilbiber ve domatesler koyulur. Kabukları soyulup dilimlenen 1 adet limon, bir tutam maydanoz da ilave
Fındıklı Baklava - Nermin'in Mutfağı: Rize
26 Ekim 2011 Çarşamba
Malzemeler:
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Hamuru açmak için;
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
Baklavayı pişirmek için; 5 yemek kaşığı tereyağı
Harcı için;
2 su bardağı dövülmüş fındık
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 bardak su
Balık Köftesi - Nermin'in Mutfağı: Rize
26 Ekim 2011 Çarşamba
Malzemeler:
1 kilo hamsi
2 büyük boy kuru soğan
1,5 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Taze nane
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı: 2 büyük boy kuru soğan kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünür. Acısının çıkması için derin bir kabın içine konan sirkeli suda 10 dakika bekletilir. Uzunlamasına dört parçaya bölünen
Rohtiko - Nermin'in Mutfağı: Rize
26 Ekim 2011 Çarşamba
Malzemeler:
500 gr. az yağlı iri kuşbaşı doğranmış dana eti
2 demet karalahana
1 su bardağı barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Mısır ekmeği için;
2 su bardağı mısır unu
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pu
Hamsi Çığırtası - Nermin'in Mutfağı: Rize
26 Ekim 2011 Çarşamba
Malzemeler:
Yarım kilo salamura hamsi (tazesi de tercih edilebilir)
Yarım demet pazı
4 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy kuru soğan
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
Taze nane
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı: Yarım kilo salamura hamsinin kılçıkları temizlenir. (Salamura hamsi ye
Etli Domates Silkme - Meral'in Mutfağı: Adana
26 Ekim 2011 Çarşamba
Malzemeler:
1 kilo orta yağlı kuşbaşı doğranmış kuzu eti
10 adet büyük boy domates
7-8 adet yeşil biber
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencerede 1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti üzerini geçecek kadar su eklenerek, kısık ateşte haşlanır. Kabukları soyulan domatesler orta büyüklükte küp şekli
Bici Bici - Meral'in Mutfağı: Adana
26 Ekim 2011 Çarşamba
Malzemeler:
Muhallebisi için;
1 bardak buğday nişastası
5 bardak su
Şerbeti için;
5 bardak su
2 çay kaşığı kırmızı renkli gıda boyası
2 su bardağı toz şeker (damak zevkine göre değişebilir)
Yarım su bardağı gül suyu
Muhallebinin üzerine koymak için;
Rendelenmiş bir kase buz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet dilimlenmiş muz
Yapılışı: Şerb
26 Ekim 2011 Çarşamba
Malzemeler:
750 gr. köftelik ince bulgur
250 gr. üç kez çekilmiş yağsız dana kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kimyon
4 küçük kepçe un
1 su bardağı haşlanmış nohut
İç harcı için;
Yarım kilo orta yağlı koyun kıyması
4 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sosu için;
Yarım çay bardağı ze
Sacda Çiğ Böreği - Meral'in Mutfağı: Adana
26 Ekim 2011 Çarşamba
Malzemeler:
İç harcı için;
250 gr. orta yağlı kuzu kıyma
2 adet orta boy domates
4 adet yeşil biber
5 adet orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Hamuru için;
Yarım kilo un
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Yapılışı: İç harcı için; 250