Featured Games Today

Kurşun Aşı - Gülten'in Mutfağı: Kayseri

26 Ekim 2011 Çarşamba

MALZEMELER: ½ kg kuzu kuşbaşı, 2 su bardağı nohut, 2 su bardağı yeşil mercimek, 3 adet yeşilbiber, 1 adet domates, zeytinyağı Hamuru İçin: 1 kase köftelik ince bulgur, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 çay kaşığı köfte baharı, un Sosu için: 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber,


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çevirme Pilav - Gülten'in Mutfağı: Kayseri

26 Ekim 2011 Çarşamba

MALZEMELER: ½kg kuzu kuşbaşı, 2 kase pirinç, 2 adet kuru soğan, 1 adet kabak, 2 adet kırmızıbiber,1 çay bardağı çam fıstık, 1 çay bardağı kuru üzüm, 2 tatlı kaşığı tarçın, 2 çay kaşığı karabiber, 1 adet defneyaprağı, zeytinyağı YAPILIŞI: 2 kase pirinç biraz tuz eklenerek suda bekletilir. Süzülen pirinç, soğan, çam fıstık, kuru üzüm, tarçın,


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kovalama - Gülten'in Mutfağı: Kayseri

26 Ekim 2011 Çarşamba

MALZEMELER: 1kg kıyma, 5 adet patlıcan, 3-4 adet yeşilbiber, 3 adet domates,2 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 tutam maydanoz, zeytinyağı YAPILIŞI: 1kg kıyma zeytinyağında kavrulur. 5 adet patlıcan pijama usulü soyulur ve küçük küçük dilimlenir. Yeşilbiberler ortadan ikiye ke


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kağıtta Pastırma - Gülten'in Mutfağı: Kayseri

26 Ekim 2011 Çarşamba

MALZEMELER: ½ kg bonfile sırtından hafif yağlı pastırma, 3-4 adet yeşilbiber, 2 adet domates, 1 adet limon, 1 tutam maydanoz YAPILIŞI: Yağlı kağıt üzerine yan yana dizilen pastırmalara önce limon sıkılır, ardından söğüş olarak doğranan yeşilbiber ve domatesler koyulur. Kabukları soyulup dilimlenen 1 adet limon, bir tutam maydanoz da ilave


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Fındıklı Baklava - Nermin'in Mutfağı: Rize

26 Ekim 2011 Çarşamba

Malzemeler: Hamuru için; 5 su bardağı un 1 yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su Hamuru açmak için; 1 su bardağı un 1 su bardağı nişasta Baklavayı pişirmek için; 5 yemek kaşığı tereyağı Harcı için; 2 su bardağı dövülmüş fındık Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4 bardak su


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Balık Köftesi - Nermin'in Mutfağı: Rize

26 Ekim 2011 Çarşamba

Malzemeler: 1 kilo hamsi 2 büyük boy kuru soğan 1,5 su bardağı mısır unu 2 adet yumurta Yarım demet maydanoz Taze nane Kızartmak için ayçiçek yağı Yapılışı: 2 büyük boy kuru soğan kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünür. Acısının çıkması için derin bir kabın içine konan sirkeli suda 10 dakika bekletilir. Uzunlamasına dört parçaya bölünen


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Rohtiko - Nermin'in Mutfağı: Rize

26 Ekim 2011 Çarşamba

Malzemeler: 500 gr. az yağlı iri kuşbaşı doğranmış dana eti 2 demet karalahana 1 su bardağı barbunya 2 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Pul biber Mısır ekmeği için; 2 su bardağı mısır unu 1 adet yumurta Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı tuz Su Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pu


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Hamsi Çığırtası - Nermin'in Mutfağı: Rize

26 Ekim 2011 Çarşamba

Malzemeler: Yarım kilo salamura hamsi (tazesi de tercih edilebilir) Yarım demet pazı 4 adet orta boy yeşil biber 2 adet orta boy kuru soğan 4 adet yumurta 3 yemek kaşığı mısır unu 1 paket kabartma tozu Yarım demet maydanoz Taze nane Kızartmak için ayçiçek yağı Yapılışı: Yarım kilo salamura hamsinin kılçıkları temizlenir. (Salamura hamsi ye


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Etli Domates Silkme - Meral'in Mutfağı: Adana

26 Ekim 2011 Çarşamba

Malzemeler: 1 kilo orta yağlı kuşbaşı doğranmış kuzu eti 10 adet büyük boy domates 7-8 adet yeşil biber 2 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencerede 1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti üzerini geçecek kadar su eklenerek, kısık ateşte haşlanır. Kabukları soyulan domatesler orta büyüklükte küp şekli


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Bici Bici - Meral'in Mutfağı: Adana

26 Ekim 2011 Çarşamba

Malzemeler: Muhallebisi için; 1 bardak buğday nişastası 5 bardak su Şerbeti için; 5 bardak su 2 çay kaşığı kırmızı renkli gıda boyası 2 su bardağı toz şeker (damak zevkine göre değişebilir) Yarım su bardağı gül suyu Muhallebinin üzerine koymak için; Rendelenmiş bir kase buz 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 adet dilimlenmiş muz Yapılışı: Şerb


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

26 Ekim 2011 Çarşamba

Malzemeler: 750 gr. köftelik ince bulgur 250 gr. üç kez çekilmiş yağsız dana kıyma 1 yemek kaşığı biber salçası 2 tatlı kaşığı kimyon 4 küçük kepçe un 1 su bardağı haşlanmış nohut İç harcı için; Yarım kilo orta yağlı koyun kıyması 4 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası Sosu için; Yarım çay bardağı ze


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sacda Çiğ Böreği - Meral'in Mutfağı: Adana

26 Ekim 2011 Çarşamba

Malzemeler: İç harcı için; 250 gr. orta yağlı kuzu kıyma 2 adet orta boy domates 4 adet yeşil biber 5 adet orta boy kuru soğan 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı Hamuru için; Yarım kilo un 1 su bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar su Yapılışı: İç harcı için; 250


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger