MALZEMELER: ½ kg kuzu kuşbaşı, 2 su bardağı nohut, 2 su bardağı yeşil mercimek, 3 adet yeşilbiber, 1 adet domates, zeytinyağı
Hamuru İçin: 1 kase köftelik ince bulgur, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 çay kaşığı köfte baharı, un
Sosu için: 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı nane, zeytinyağı
YAPILIŞI
Yemeğin rengini değiştirmemesi için sos önceden hazırlanır; 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı nane bir kaseye konduktan sonra üzerine kızdırılan zeytinyağından eklenir ve dinlendirilir. ½kg kuzu kuşbaşı zeytinyağında kavrulur. Hamuru için 1 kase köftelik ince bulgur, 1 adet yumurta, 2 kase un geniş bir tepsiye eklenir. 1 kase sıcak su ile ince köftelik bulgurlar ıslatılır. 2 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 çay kaşığı köfte baharı ilave edildikten sonra iyice yoğrulur. Ele yapışmayarak kıvama gelen hamurdan minik parçalar kopartılır ve elde ovalayarak uzun çubuk şeklinde hamurlar elde edilir.
Uzun hamurlardan nohut büyüklüğünde hamurlar yapılır. 3 adet yeşilbiber çekirdekleri alındıktan sonra minik minik doğranır, etlerle kavrulur. Domatesin kabukları soyulur ve minik minik doğrandıktan sonra kavrulmakta olan et ve biberlere ilave edilir. 15dk kadar pişirilen yemeğimize bir gece önceden ayrı ayrı haşlanan yeşil mercimek ve nohut ilave edilir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra Kurşun Aşı daha önceden hazırlanan sosla servis edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !