Malzemeler:
Muhallebisi için;
1 bardak buğday nişastası
5 bardak su
Şerbeti için;
5 bardak su
2 çay kaşığı kırmızı renkli gıda boyası
2 su bardağı toz şeker (damak zevkine göre değişebilir)
Yarım su bardağı gül suyu
Muhallebinin üzerine koymak için;
Rendelenmiş bir kase buz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet dilimlenmiş muz
Yapılışı: Şerbetin soğuk olması gerektiği için önce şerbeti hazırlanır. 5 bardak su, 2 su bardağı toz şeker (damak zevkine göre değişebilir), 2 çay kaşığı kırmızı renkli gıda boyası, yarım su bardağı gül suyu iyice karıştırıldıktan sonra cam bir kapta ya da şişe de iyice soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletilir. (Gıda boyası yerine gül yaprakları ya da gelincikle de şerbet hazırlanabilir. Güllü şerbet için; 1 kase kırmızı gül, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1,5 bardak su cam bir kapta 24 saat güneşte bekletilerek hazırlanır.)
Muhallebisi için; beş bardak su ve bir su bardağı nişasta orta büyüklükte bir tencereye alınır. (Nişastanın topaklanmaması için suyun oda sıcaklığında olması gerekmektedir.) Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. (Muhallebi piştikçe rengi şeffaf hale gelecektir.) Yoğun kıvamda olan muhallebi soğuması için kare şeklinde cam bir tepsiye yerleştirilir. Biraz ılıdıktan sonra üzerini süslemek için kırmızı renkli gıda boyasından serpiştirilir.
Diğer malzemeler eklenmeden önce muhallebinin 24 saat buzdolabında bekletilmesi gerekir. Muhallebi iyice soğuduktan sonra küçük küpler şeklinde kesilerek derin cam bir kaseye alınır. Üzerine önce küçük parçalar şeklinde rendelenmiş buz sonrada da hazırlanan şerbetten bolca eklenir. 2 yemek kaşığı pudra şekeri de üzerine serpildikten sonra yuvarlak şekilde dilimlenmiş muzla süslenerek servis edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !