HAZIRLANIŞI: Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı serpiyoruz. Yufkanın bir ucunu yarısına yakın katlıyoruz. İçine kaymak koyuyoruz. Gevşek rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu da kendi etrafında gül gibi doluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 de
İzmir Usulü Enginar Dolması
9 Mayıs 2012 Çarşamba
HAZIRLANIŞI: Enginarların üstlerini temizliyoruz. Kenarındaki yaprakları bırakıyoruz. İçlerini de kaşıkla alıyoruz. Kase şeklindeki enginarları kararmaması için suya koyuyoruz. Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve karıştırma kasesine koyuyoruz. Dereotunu, naneyi ve yeşil soğanı doğruyoruz ve kaseye alıyoruz. Yumurtayı da içine kırıyoruz.
Tuzunu atıp harm
Etiketler:
Oktay Usta
Tajinde Köfteli Bezelye
9 Mayıs 2012 Çarşamba
HAZIRLANIŞI: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atarak yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamını bağlamak için galeta unu ilave ediyoruz. İyice yoğurduğumuz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Tajinin zeminine dilimlenmiş domates diziyoruz.
Ortasını boş bırakıyo
Etiketler:
Oktay Usta
SÖĞÜŞ DİLLİ SALATA
9 Mayıs 2012 Çarşamba
HAZIRLANIŞI: Dili söğüş şeklinde dilimliyoruz. Marulu, kaşar peyniri, domatesi, salatalığı ve turşuyu da jülyen doğruyoruz. Servis tabağına doğradığımız malzemeleri alıyoruz.
Sos malzemelerini çırpıyoruz ve salatamızın üzerine döküyoruz. Ortasına bir tutam yeşillik dikerek servis ediyoruz.
1 haşlanmış dil
1 marul
1 salkım domates
2 salatalık
1 ka
Etiketler:
Oktay Usta
SOSLU ISPANAKLI BÖREK
9 Mayıs 2012 Çarşamba
HAZIRLANIŞI: Ispanak yapraklarını yıkayıp kurutuyoruz ve doğruyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz ve ikiye bölüyoruz. Her yarım yufkanın içine ıspanak koyuyoruz.
Üzerine peynir rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini de atıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Hazırladığımız ruloları yağlanmış tepsiye yuvarlayarak yerleştiriyoruz.
Sosu için, yoğurdu, eri
Etiketler:
Oktay Usta
ÇİLEKLİ DONDURMALI KAĞIT HELVA PASTASI
9 Mayıs 2012 Çarşamba
HAZIRLANIŞI: Maraş dondurmasını ince dilimler halinde kesiyoruz. Kağıt helvanın üzerine dondurma dilimlerini diziyoruz. Kağıt helvaların aralarına dondurma dilimleri koyarak kat kat diziyoruz. Pastamızı dondurucuda bekletiyoruz. Şantiyi sütle çırparak köpürtüyoruz.
Pastanın etrafını ve üzerini krem şantiyle kaplıyoruz. Çilekleri doğrayarak pastan
Etiketler:
Oktay Usta
Dobo
9 Mayıs 2012 Çarşamba
Malzemeler:
1 adet kuzu but
200 gr kavrulmuş iç badem
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Kavurmak için yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Dobo - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Özel olarak hazırlatılmış olan but üzerinde küçük del
Etiketler:
Soframız
Ekşili Mardin Dolması
9 Mayıs 2012 Çarşamba
Malzemeler:
1 kilo dolmalık kabak
1 kilo patlıcan
Yarım kilo pazı yaprağı
Tencerenin dibine dizilmek üzere yarım kilo pirzola
2 adet domates
2 adet kuru soğan
2 adet dolmalık yeşil biber
1 kilo kuzu kuşbaşı
200 gr kuyruk yağı
Yarım kilo pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeniba
Etiketler:
Soframız
Ekşili Köfte
9 Mayıs 2012 Çarşamba
Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
300 gr 2 kere çektilirmiş süt danası
1 çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağı tane sumak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 küçük kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Ekşili Köfte - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Bir küçük soğan ince kıyılarak yağda hafifçe sarartı
Etiketler:
Soframız
Harire
9 Mayıs 2012 Çarşamba
Malzemeler:
2 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı un
1 kahve fincanı buğday nişastası
3 bardak süt
4 bardak su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatkı kaşığı tarçın
Harire - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Bütün malzeme soğuk olarak güzelce karıştırılır.Tel süzgeçten geçirilerek orta hararetli bir ateşte kaynayıncaya k
Etiketler:
Soframız