Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
300 gr 2 kere çektilirmiş süt danası
1 çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağı tane sumak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 küçük kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Ekşili Köfte - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Bir küçük soğan ince kıyılarak yağda hafifçe sarartılır.Kuzu eti ilave edilir.Oda biraz kavrulduktan sonra domates salçası eklenir.Sonra 1,5 litre su eklenerek pişmeye bırakılır.
Bu arada çekilmiş süt danasının içine bir çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz ve yıkanmış bir çay bardağı pirinç ilave edilip güzelce yoğurulur.Küçük küçük parçalar alınarak,el ayasında yuvarlanır misket haline getirilir.Ocakta kuzu etlerinin pişmesine yakın bu köfteler ilave edilir. Tuz ilave edilerek ıslatılıp,süzülmüş olan tane sumaksuyu karışıma dökülür.yarım saat daha pişer.afiyet olsun
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !