
HAZIRLANIŞI: Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı serpiyoruz. Yufkanın bir ucunu yarısına yakın katlıyoruz. İçine kaymak koyuyoruz. Gevşek rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu da kendi etrafında gül gibi doluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbetini veriyoruz. Fıstık serperek servis ediyoruz.

6 baklavalık yufka
3 çorba k. tereyağı
2 pk. kaymak
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
3 su b. su
ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !