
HAZIRLANIŞI: Ispanak yapraklarını yıkayıp kurutuyoruz ve doğruyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz ve ikiye bölüyoruz. Her yarım yufkanın içine ıspanak koyuyoruz.
Üzerine peynir rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini de atıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Hazırladığımız ruloları yağlanmış tepsiye yuvarlayarak yerleştiriyoruz.

Sosu için, yoğurdu, eritilmiş tereyağını, sıvıyağı ve yumurtayı karıştırıyoruz. Sosu da böreğin üzerine döküyoruz. Üzerine susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
4 yufka
1 kg ıspanak yaprağı
100 gr. beyaz peynir
tuz
karabiber
SOSU İÇİN:
1 kase yoğurt
1 çorba k. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !