Malzemeler:
2kg koyun sütünden taze mayalanmış peynir veya(tuzsuz kaşar loru)
2yumurta sarısı
2çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı un
3 bardak şeker
1 bardaktan 1 parmak eksik su
Star TV Soframız 10 Ocak 2012 Höşmerim Tatlısı - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir Yapılışı:
Koyun peyniri süzülür, 2 yumurta sarısı irmik ve un ilave edilerek el ile iyice ez
Höşmerim Tatlısı - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir
10 Ocak 2012 Salı
Etiketler:
Soframız,
Tatlı Tarifleri
Enginarlı Pilav - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir
10 Ocak 2012 Salı
Malzemeler:
7 veya 8 enginar (haşlanarak doğranmış)
2 büyük bardak pilavlık pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1çorba kaşığı zerdeçal
2 demet taze soğan(doğranmış)
1 demet maydanoz(doğranmış)
1 demet dere otu(doğranmış)
1 çorba kaşığı kuru nane
1çorba kaşığı reyhan
2 adet havuç(rondodan çekilmiş)
1,5 bardak haşlanmış
Etiketler:
Pilav Tarifleri,
Soframız
Kaşık Börek Çorbası - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir
10 Ocak 2012 Salı
Malzemeler:
3 bardak un
2 yumurta
Tuz
Yeteri kadar su
İç Malzeme:
300 gram kıyma
1 rendelenmiş soğan
Tuz,karabiber
Haşlama Suyu:
3 litre su (veya et suyu)
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
Yarım tatlı kaşığı tuz
Star TV Soframız 10 Ocak 2012 Kaşık Börek Çorbası - Yıldız'ın Mutfağı: BalıkesirYapılışı:
3 barda
Etiketler:
Çorba Tarifleri,
Soframız
Köbete - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir
10 Ocak 2012 Salı
Malzemeler:
Hamuru:
1,5 kg un
1 paketin 1/4 ü kadar yaş maya
3 kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar su
Hamuru yağlamak için;
100 gr tereyağı
100 gr margarin
1fincan sıvı yağ
İç Malzeme:
2bardak beyaz pirinç pilavı
1 bütün tavuk(haşlanmış,kemiklerinden ve derisinden ayrılarak küçük parçala
Etiketler:
Soframız
Kuru Patlıcan Boranisi
10 Ocak 2012 Salı
Tokat'ın yöresel tatlarından Mutfağım 10 Ocak 2012 Kuru Patlıcan Boranisi'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 ½ kg kabukları soyulmuş kuru patlıcan
• 250 gr. kıyma
• 1 çay bardağı pirinç
• 2 orta boy soğan
• 2 tatlı kaşığı karabiber
• 2 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için:
• Yoğurt
• Sarımsak
Yapılışı:
Kuru patlıcanlar açılması iç
Etiketler:
Mutfağım
Baklalı Dolma İçi Tarifi
10 Ocak 2012 Salı
Tokat'ın yöresel tatlarından Mutfağım 10 Ocak 2012 Baklalı Dolma İçi'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 4 ½ bardak dolma içi
• 2 su bardağı kuru bakla
• 3 - 4 adet yeşil biber
• 1 yemek tabağı pastırma
• 1 kavanoz domates konservesi
• 2 yemek kaşığı salça
• 2 büyük boy soğan
• 2 orta boy patates
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 2 çorba
Etiketler:
Mutfağım
Gül Tatlısı Tarifi
10 Ocak 2012 Salı
Tokat'ın yöresel tatlarından Mutfağım 10 Ocak 2012 Gül Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru İçin:
• 1 yumurta
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı zeytinyağı
• Kabartma tozu
• Vanilya
• Şerbet tozu
• Aldığı kadar un
Şerbeti için:
• 4 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• B
Etiketler:
Mutfağım
Mercimekli Kırık Yarmalı Erikli Çorba
10 Ocak 2012 Salı
Tokat'ın yöresel tatlarından Mutfağım 10 Ocak 2012 Mercimekli Kırık Yarmalı Erikli Çorba'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 200 gr. mürdüm eriği
• 2 su bardağı yeşil mercimek
• 1 çay bardağı yarma
• 1 çay bardağı bulgur
• 3 orta boy soğan
• 3 adet yeşil biber
• 1 su bardağı domates konservesi veya 2 yemek kaşığı salça
• 2 yemek kaşı
Etiketler:
Mutfağım