Hamuru:
1,5 kg un
1 paketin 1/4 ü kadar yaş maya
3 kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar su
Hamuru yağlamak için;
100 gr tereyağı
100 gr margarin
1fincan sıvı yağ
İç Malzeme:
2bardak beyaz pirinç pilavı
1 bütün tavuk(haşlanmış,kemiklerinden ve derisinden ayrılarak küçük parçalara ayrılmış)
Soframız 10 Ocak 2012 Köbete - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir Yapılışı:
Un,maya,toz şeker,sıvı yağ, yoğurt,tuz,yeteri kadar su ile hamur yoğurulur, 2 eşit parçaya ayrılır. Her bir parça 20 eşit bezeye ayrılır.Bezeler kahvaltı tabağı büyüklüğünde açılır,aralarına tereyağı margarin ve sıvı yağı karşımı sürülür. 20 tanesi üst üste konulur.Kahvaltı tabağı büyüklüğündeki 20 tane beze fırın tepsisi büyüklüğüne merdane yardımı ile açılır, tavuklu pilav karışımı üstüne yayılır, diğer 20 adet bezeye aynı işlemler yapılır. Fırın tepsisi büyüklüğünde açılır. Tavuklu karışımın üstüne serilir. Fırına vermeden önce en alt katmana kadar derin olmayacak şekilde porsiyonlara ayrılarak bıçakla kesilir, üstüne yağ karışımından sürülüp 120 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !