Malzemeler:
Hamuru İçin:
• 1 yumurta
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı zeytinyağı
• Kabartma tozu
• Vanilya
• Şerbet tozu
• Aldığı kadar un
Şerbeti için:
• 4 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• Birkaç damla limon
Yapılışı:
Şerbeti için:
Şeker ve su bir tencereye konur ve kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynayıp koyulaşmaya başlayınca bir kaç damla limon eklenir ve altı kapatılır.
Hamur için:
Yumurta, irmik, pudra şekeri, yoğurt ve zeytinyağı karıştırma kabına alınır. Kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un koyulur. Hamura gül rengi veren şerbet otu da eklenerek iyice rengini alana kadar yoğurmaya devam edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde yuvarlandıktan sonra düzleştirilir.
Hamura 4 çentik atarak gülün yaprakları oluşturulur. İlk yaprağı kendi çevresinde büktükten sonra kalan 3 yaprağı üzerine kapatılır.Hazırlanan gül tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizildikten sonra 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz soğuması için dinlendirilir. Şerbeti de döküldükten sonra Gül Tatlısı servise hazırdır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !