Nevşehir'in yöresel tatlarından Fındıklı, Kaymaklı ve Cevizli Kayısı Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 kg Siyah Kayısı
• 1 kg Sarı Kayısı
• 1 Kase Fındık
• 1 Kase Ceviz
• 1 Su Bardağı Üzüm Pekmezi
Sosu İçin:
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yapılışı:
Sarı kayısılar içi boş olarak tencere tabanının yarısını ka
Yarmalı Yayla Çorbası
16 Ocak 2012 Pazartesi
Nevşehir'in yöresel tatlarından Yarmalı Yayla Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 Kase Yarma
• 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
• 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
• 1 Çorba Kaşığı Un
• 1 Yumurtanın Sarısı
Sosu İçin:
• 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
• 3 Çay Kaşığı Kuru Nane
Yapılışı:
Yarmaların üzerine sıcak su eklenip yum
Etiketler:
Yarmalı Yayla Çorbası
Ayva Boranisi Tarifi
16 Ocak 2012 Pazartesi
Nevşehir'in yöresel tatlarındanAyva Boranisi'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 6 Adet Ayva
• 200 gr Dana Kuşbaşı
• 1 Su Bardağı Pirinç
• 1 Su Bardağı Üzüm Pekmezi
• 1 Çay Kaşığı Tarçın
• 3 Adet Karanfil
Yapılışı:
Ayvalar kabukları ile birlikte enine 2’ye bölünür. Tencerede düzgün durmaları için sap kısımları kesi
Etiketler:
Ayva Boranisi Tarifi
Nevşehir Mantısı
16 Ocak 2012 Pazartesi
Nevşehir'in yöresel tatlarından Nevşehir Mantısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Etli Nohutlu Sos için:
• 300 gr. Kuşabaşı Dana Eti
• 1 Kase Nohut
• 1 Adet Kuru Soğan
• 2 Kaşık Tereyağı
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 1 Çay Kaşığı Pul Biber
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
Hamuru İçin:
• 2 Kase Un
• 2 Yumurta
• 2 Çay Kaşığı Tuz
Etiketler:
Nevşehir Mantısı
Yumurtalı İncir Tatlısı
16 Ocak 2012 Pazartesi
Kars'ın yöresel tatlarından Yumurtalı İncir Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 kg kuru incir
• 250 gr. tereyağı
• 6 adet yumurta
Yapılışı:
İncirlerin sapları ayıklanıp, ortadan ikiye kesilir. İncirler iyice yıkanıp bir tencereye alınır. Üzerini geçene kadar su eklenip, ocağa konulur. İncirler kaynayıp, y
Etiketler:
Yumurtalı İncir Tatlısı
Haşıl Tarifi
16 Ocak 2012 Pazartesi
Kars'ın yöresel tatlarından Haşıl'ın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 2 Çorba Kasesi Yarma
• 250 gr. Tereyağı
Yoğurt Sosu için:
• 250 gr. Yoğurt
• 5 diş Sarmısak
Yapılışı:
Yarma suda yumuşayncaya kadar pişirilir. Tahta kaşık yardımı ile karıştırılarak ezilir. Servis tabağına alındıktan sonra ortasına bir delik açıl
Etiketler:
Haşıl Tarifi
Piti Tarifi
16 Ocak 2012 Pazartesi
Kars'ın yöresel tatlarından Piti'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1.5 kg kuzu eti
• 1 kg. Nohut
• 1 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal
• 2 kaşık Tereyağ
Yapılışı:
Etler düdüklü tencerede tereyağı ile biraz kavrulur. Kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenerek, kapağı kapatılan düdüklüde pişirilir. Nohut
Etiketler:
Piti Tarifi
Tava Kete Tarifi
16 Ocak 2012 Pazartesi
Kars'ın yöresel tatlarından Tava Kete'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• Un (Aldığı kadar)
• 500 gr. Terayağ
• Yarım su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Süt ocakta ılınıncaya kadara ısıtılır. İçine ılık su ilave edilir. Toz maya karışımı eklenerek top
Etiketler:
Tava Kete Tarifi
Kuymak Tarifi
16 Ocak 2012 Pazartesi
Trabzon'un yöresel tatlarından Kuymak'ın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 7 Kaşık Mısır Unu
• 200 gr Tereyağ
• 200 gr Telli Peynir veya Dil Peyniri
Yapılışı:
Tencerede tereyağı eritilir, mısır unu eklenir ve devamlı karıştırılarak kavrulur. Üzerine koyu kıvamlı olmasına yetecek kadar soğuk su eklenir. Suyu azar aza
Etiketler:
Kuymak Tarifi
Karalahana Çorbası
16 Ocak 2012 Pazartesi
Trabzon'un yöresel tatlarından Karalahana Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 Demet Karalahana
• 250 gr Barbunya
• 1 Su Bardağı Kırık Mısır
• 3 Adet Kuru Soğan
• 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
• 1 Adet Kuru Kırmızı Biber
Yapılışı:
Karalahanalar sapları ile birlikte ince ince doğranır.
Etiketler:
Karalahana Çorbası
Trabzon Burmalısı Tarifi
16 Ocak 2012 Pazartesi
Trabzon'un yöresel tatlarından Trabzon Burmalısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Hamuru için:
• 1 Çay Bardağı Yoğurt
• 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
• 1 Adet Yumurta
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• Aldığı Kadar Un
İçi için:
• 500 gr Fındık
• 500 gr Ceviz
Üzeri için:
• 250 gr. Tereyağı
• ½ Çay Bardağı Zeytinyağı
Şer
Etiketler:
Trabzon Burmalısı
Hamsili Pilav Tarifi
16 Ocak 2012 Pazartesi
Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsili Pilav'ın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler:• 1.5 kg Hamsi
• 3 Adet Kuru Soğan
• 2 Su Bardağı Pirinç
• 1 Paket dolmalık Fıstık
• ½ Çay Bardağı Zeytinyağı
• ½ Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
• 1 çorba kaşığı Kuş Üzümü
• 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
• 1 Tatlı Kaşığı Pulbibe
Çikolatalı Kahveli Cheesecake - Aslı'nın Mutfağı: Adana
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
1,5 paket kepekli ve şekerli bisküvi
4 Tatlı kaşığı Amerikan kahvesi
Dolgu İçin;
2 paket beyaz krem peynir
200 gr şeker
160 gr çikolata
4 yumurta
400 gr krema
1 paket 3’ü bir arada
Sos İçin;
100 gr beyaz çikolata
50 gr margarin
100 gr krema
Soframız Çikolatalı Kahveli Cheesecake - Aslı'nın Mutfağı: Adana Yapılışı:
1- Kremayı çelik s
Etiketler:
Çikolatalı Kahveli Cheesecake
Vardavit - Aslı'nın Mutfağı: Adana
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
300 gr kuru fasulye
1 pide ekmek
250 gr tahin
1 diş sarımsak
3 limon
Tuz,kırmızıbiber..
Süsleme için; birazmaydanoz
Etiketler:
Vardavit
Dul Avrat Çorbası - Aslı'nın Mutfağı: Adana
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çay bardağı yeşil mercimek
3 domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Kırmızıbiber,tuz,karabiber
2 limon
Soframız Dul Avrat Çorbası - Aslı'nın Mutfağı: Adana Yapılışı:
Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Bir süre beklettikten sonra, 3 mm. kalınlığında yufkalar-açın v
Etiketler:
Dul Avrat Çorbası
Pastırmalı Sebzeli Rulo Börek - Aslı'nın Mutfağı: Adana
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
4 yufka
4 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
200 gr margarin
3 havuç
1 demet ıspanak
250 gr pastırma
250 gr kaşar rende
Soframız Pastırmalı Sebzeli Rulo börek - Aslı'nın Mutfağı: Adana Yapılışı:
Ispanağı ayıklayın,yıkayın, küçük doğrayın. Soğanları küçük doğrayın. İki ,üç kaşık zeytinyağında yumuşatın. Ateşi yükseltin. Ispanakları&n
Etiketler:
Pastırmalı Sebzeli Rulo Börek
Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
2,5 YEMEK KAŞIĞI SADE YAĞ
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM KG ANTEP PEYNİRİ
250 GR ANTEP FISTIĞI
2 BARDAK SU
Soframız Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep Yapılışı:
Sade yağ eritilir. Üzerine MISIR UNU dökülerek, 15 dakika kavrulur. MISIR UNUNUN pembeleşmemesi sadece sararması gerekir. Başka bi
Etiketler:
Antep Peynirli Helva
Ispanaklı Salata - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
2 Demet ıspanak
1 su bardağı yaban mersini
1 su bardağı kuş üzümü
1 su bardağı çam fıstığı
Yarım su bardağı susam
6 adet çeri domates
2 adet kırmızı biber
Balsamik sirke, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz
Etiketler:
Ispanaklı Salata
Yoğurtlu Köfte - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
-2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
-2 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
-1 KÜÇÜK KURU SOĞAN
-YARIM KG.AZ YAĞLI KIYMA
-1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
-TUZ,KARABİBER
-1 YEMEK KAŞIĞI SAFRAN
-1 KG SÜZME YOĞURT
-1 YUMURTA
-1 ÇAY BARDAĞI SÜT
-2 ADET ORTA BOY PATATES
-2 YEMEK KAŞIĞI UN
Soframız Yoğurtlu Köfte - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep Yapılışı:
Köfteyi yoğrun, küçük
Etiketler:
Yoğurtlu Köfte
Çoban Kebabı - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
-YARIM KG.KUŞBAŞI ET
-1 KG.PATLICAN
-3 ADET DOMATES
-2 ADET KIRMIZI BİBER
-3 ADET YEŞİL BİBER
-2 BÜYÜK KURU SOĞAN
-1 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ
-1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
-1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
-PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
-TUZ-KARABİBER-TOZ KIRMIZI BİBER
Soframız Çoban Kebabı - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep Yapılışı: Kuşbaşı
Etiketler:
Çoban Kebabı
Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı: Samsun
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
1 Kg taze Patates
2 Adet pırasa
1 Adet Havuç
4 Su Bardağı Et veya Tavuk Suyu
2 Çay Kaşığı Zeytinyağı
1/4 Su Bardağı Süzme Yoğurt
2 Çay Kaşığı Krema
1 İnce Dilim Zencefil
1 Çay Kaşığı Rendelenmiş Zencefil
3/4 Çay Kaşığı Tuz
Süsleme için mevsime göre, kişniş veya fesleğen veya nane
Soframız Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı
Etiketler:
Zencefilli Patates Çorbası
Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: Samsun
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
500 gr kıyma
4 diş sarımsak
Tuz, Karabiber
Tane Yenibahar
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan
Kızartmak İçin 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Un
Soframız Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Kıyma, çekilmiş sarımsak, tuz, karabiberi 10 dakika kadar yoğurun.
Küçük, küçük köfteler yapın.
Tavamıza zeytin
Etiketler:
Romanya Köftesi
Balkabaklı Börek - Servin'in Mutfağı: Samsun
16 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
3 Adet Yufka
3 Dilim Bal Kabağı
2 Çorba Kaşığı Tarçın
1 Su Bardağı Toz Şeker
250 Gr Ceviz
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
Soframız Balkabaklı Börek - Servin'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızı temizleyin, yıkayın, kurulayın ve rendeleyin.
Cevizlerimizi ne çok ince ne kalın şekilde çekin,
Büyükçe bir kabın içinde, rendelenm
Etiketler:
Balkabaklı Börek