Featured Games Today

Fındıklı, Kaymaklı ve Cevizli Kayısı Tatlısı

16 Ocak 2012 Pazartesi

Nevşehir'in yöresel tatlarından Fındıklı, Kaymaklı ve Cevizli Kayısı Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: • 1 kg Siyah Kayısı • 1 kg Sarı Kayısı • 1 Kase Fındık • 1 Kase Ceviz • 1 Su Bardağı Üzüm Pekmezi Sosu İçin: • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Yapılışı: Sarı kayısılar içi boş olarak tencere tabanının yarısını ka


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Yarmalı Yayla Çorbası

16 Ocak 2012 Pazartesi

Nevşehir'in yöresel tatlarından Yarmalı Yayla Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: • 1 Kase Yarma • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut • 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt • 1 Çorba Kaşığı Un • 1 Yumurtanın Sarısı Sosu İçin: • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı • 3 Çay Kaşığı Kuru Nane Yapılışı: Yarmaların üzerine sıcak su eklenip yum


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ayva Boranisi Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Nevşehir'in yöresel tatlarındanAyva Boranisi'nin tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: • 6 Adet Ayva • 200 gr Dana Kuşbaşı • 1 Su Bardağı Pirinç • 1 Su Bardağı Üzüm Pekmezi • 1 Çay Kaşığı Tarçın • 3 Adet Karanfil Yapılışı: Ayvalar kabukları ile birlikte enine 2’ye bölünür. Tencerede düzgün durmaları için sap kısımları kesi


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Nevşehir Mantısı

16 Ocak 2012 Pazartesi

Nevşehir'in yöresel tatlarından Nevşehir Mantısı'nın tarifi, Mutfağım programında... Etli Nohutlu Sos için: • 300 gr. Kuşabaşı Dana Eti • 1 Kase Nohut • 1 Adet Kuru Soğan • 2 Kaşık Tereyağı • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası • 1 Çay Kaşığı Pul Biber • 1 Çay Kaşığı Karabiber Hamuru İçin: • 2 Kase Un • 2 Yumurta • 2 Çay Kaşığı Tuz


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Yumurtalı İncir Tatlısı

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kars'ın yöresel tatlarından Yumurtalı İncir Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: • 1 kg kuru incir • 250 gr. tereyağı • 6 adet yumurta Yapılışı: İncirlerin sapları ayıklanıp, ortadan ikiye kesilir. İncirler iyice yıkanıp bir tencereye alınır. Üzerini geçene kadar su eklenip, ocağa konulur. İncirler kaynayıp, y


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Haşıl Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kars'ın yöresel tatlarından Haşıl'ın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: • 2 Çorba Kasesi Yarma • 250 gr. Tereyağı Yoğurt Sosu için: • 250 gr. Yoğurt • 5 diş Sarmısak Yapılışı: Yarma suda yumuşayncaya kadar pişirilir. Tahta kaşık yardımı ile karıştırılarak ezilir. Servis tabağına alındıktan sonra ortasına bir delik açıl


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Piti Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kars'ın yöresel tatlarından Piti'nin tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: • 1.5 kg kuzu eti • 1 kg. Nohut • 1 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal • 2 kaşık Tereyağ Yapılışı: Etler düdüklü tencerede tereyağı ile biraz kavrulur. Kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenerek, kapağı kapatılan düdüklüde pişirilir. Nohut


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Tava Kete Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kars'ın yöresel tatlarından Tava Kete'nin tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: • Un (Aldığı kadar) • 500 gr. Terayağ • Yarım su bardağı süt • 1 tatlı kaşığı maya • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yapılışı: Süt ocakta ılınıncaya kadara ısıtılır. İçine ılık su ilave edilir. Toz maya karışımı eklenerek top


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kuymak Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Trabzon'un yöresel tatlarından Kuymak'ın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: • 7 Kaşık Mısır Unu • 200 gr Tereyağ • 200 gr Telli Peynir veya Dil Peyniri Yapılışı: Tencerede tereyağı eritilir, mısır unu eklenir ve devamlı karıştırılarak kavrulur. Üzerine koyu kıvamlı olmasına yetecek kadar soğuk su eklenir. Suyu azar aza


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Karalahana Çorbası

16 Ocak 2012 Pazartesi

Trabzon'un yöresel tatlarından Karalahana Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler: • 1 Demet Karalahana • 250 gr Barbunya • 1 Su Bardağı Kırık Mısır • 3 Adet Kuru Soğan • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı • 1 Adet Kuru Kırmızı Biber Yapılışı: Karalahanalar sapları ile birlikte ince ince doğranır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Trabzon Burmalısı Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Trabzon'un yöresel tatlarından Trabzon Burmalısı'nın tarifi, Mutfağım programında... Hamuru için: • 1 Çay Bardağı Yoğurt • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı • 1 Adet Yumurta • 1 Paket Kabartma Tozu • 1 Çay Kaşığı Tuz • Aldığı Kadar Un İçi için: • 500 gr Fındık • 500 gr Ceviz Üzeri için: • 250 gr. Tereyağı • ½ Çay Bardağı Zeytinyağı Şer


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Hamsili Pilav Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsili Pilav'ın tarifi, Mutfağım programında... Malzemeler:• 1.5 kg Hamsi • 3 Adet Kuru Soğan • 2 Su Bardağı Pirinç • 1 Paket dolmalık Fıstık • ½ Çay Bardağı Zeytinyağı • ½ Çay Bardağı Ayçiçek Yağı • 1 çorba kaşığı Kuş Üzümü • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber • 1 Tatlı Kaşığı Pulbibe


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çikolatalı Kahveli Cheesecake - Aslı'nın Mutfağı: Adana

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: 1,5 paket kepekli ve şekerli bisküvi 4 Tatlı kaşığı Amerikan kahvesi Dolgu İçin; 2 paket beyaz krem peynir 200 gr şeker 160 gr çikolata 4 yumurta 400 gr krema 1 paket 3’ü bir arada Sos İçin; 100 gr beyaz çikolata 50 gr margarin 100 gr krema Soframız Çikolatalı Kahveli Cheesecake - Aslı'nın Mutfağı: Adana Yapılışı: 1- Kremayı çelik s


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Vardavit - Aslı'nın Mutfağı: Adana

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: 300 gr kuru fasulye 1 pide ekmek 250 gr tahin 1 diş sarımsak 3 limon Tuz,kırmızıbiber.. Süsleme için; birazmaydanoz


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Dul Avrat Çorbası - Aslı'nın Mutfağı: Adana

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: 1 çay bardağı arpa şehriye 2 çay bardağı yeşil mercimek 3 domates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı kuru nane Kırmızıbiber,tuz,karabiber 2 limon Soframız Dul Avrat Çorbası - Aslı'nın Mutfağı: Adana Yapılışı: Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Bir süre beklettikten sonra, 3 mm. kalınlığında yufkalar-açın v


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pastırmalı Sebzeli Rulo Börek - Aslı'nın Mutfağı: Adana

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: 4 yufka 4 yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 200 gr margarin 3 havuç 1 demet ıspanak 250 gr pastırma 250 gr kaşar rende Soframız Pastırmalı Sebzeli Rulo börek - Aslı'nın Mutfağı: Adana Yapılışı: Ispanağı  ayıklayın,yıkayın, küçük doğrayın. Soğanları küçük doğrayın. İki ,üç kaşık zeytinyağında yumuşatın. Ateşi yükseltin. Ispanakları&n


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: 2,5 YEMEK KAŞIĞI SADE YAĞ 2 SU BARDAĞI MISIR UNU 2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER YARIM KG ANTEP PEYNİRİ 250 GR ANTEP FISTIĞI 2 BARDAK SU  Soframız Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep Yapılışı: Sade yağ eritilir. Üzerine MISIR UNU dökülerek, 15 dakika kavrulur. MISIR UNUNUN pembeleşmemesi sadece sararması gerekir. Başka bi


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ispanaklı Salata - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: 2 Demet ıspanak 1 su bardağı yaban mersini 1 su bardağı kuş üzümü 1 su bardağı çam fıstığı Yarım su bardağı susam 6 adet çeri domates 2 adet kırmızı biber Balsamik sirke, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Yoğurtlu Köfte - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: -2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ -2 YEMEK KAŞIĞI İRMİK -1 KÜÇÜK KURU SOĞAN -YARIM KG.AZ YAĞLI KIYMA -1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI -TUZ,KARABİBER -1 YEMEK KAŞIĞI SAFRAN -1 KG SÜZME YOĞURT -1 YUMURTA -1 ÇAY BARDAĞI SÜT -2 ADET ORTA BOY PATATES -2 YEMEK KAŞIĞI UN Soframız Yoğurtlu Köfte - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep Yapılışı: Köfteyi yoğrun, küçük


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çoban Kebabı - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: -YARIM KG.KUŞBAŞI ET -1 KG.PATLICAN -3 ADET DOMATES -2 ADET KIRMIZI BİBER -3 ADET YEŞİL BİBER -2 BÜYÜK KURU SOĞAN -1 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ -1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI -1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER -PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ -TUZ-KARABİBER-TOZ KIRMIZI BİBER Soframız Çoban Kebabı - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep Yapılışı: Kuşbaşı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı: Samsun

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: 1 Kg taze Patates 2 Adet pırasa 1 Adet Havuç 4 Su Bardağı Et veya Tavuk Suyu 2 Çay Kaşığı Zeytinyağı 1/4 Su Bardağı Süzme Yoğurt 2 Çay Kaşığı Krema 1 İnce Dilim Zencefil 1 Çay Kaşığı Rendelenmiş Zencefil 3/4 Çay Kaşığı Tuz Süsleme için mevsime göre, kişniş veya fesleğen veya nane Soframız Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: Samsun

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: 500 gr kıyma 4 diş sarımsak Tuz, Karabiber Tane Yenibahar 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1 Adet Soğan Kızartmak İçin 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Un Soframız Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: Samsun Yapılışı: Kıyma, çekilmiş sarımsak, tuz, karabiberi 10 dakika kadar yoğurun. Küçük, küçük köfteler yapın. Tavamıza zeytin


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Balkabaklı Börek - Servin'in Mutfağı: Samsun

16 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler: 3 Adet Yufka 3 Dilim Bal Kabağı 2 Çorba Kaşığı Tarçın 1 Su Bardağı Toz Şeker 250 Gr Ceviz 1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı Soframız Balkabaklı Börek - Servin'in Mutfağı: Samsun Yapılışı: Öncelikle kabaklarımızı temizleyin, yıkayın, kurulayın ve rendeleyin. Cevizlerimizi ne çok ince ne kalın şekilde çekin, Büyükçe bir kabın içinde, rendelenm


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Pages (19)1234567 Next
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger