
AMONYAKLI PASTA
Malzemeler:
1 fincan şeker
1 fincan süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı amonyak
½ paket margarin
Aldığı kadar un
Hindistancevizi
Antep fıstığı
Muz
Muhallebisi için;
6 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
½ paket margarin
1 paket vanilya
Yapılışı: 1 fincan şeker, 1 fincan süt,2 yumurta ve 1 tatlı kaşığı amonyak çırpılır. yarım paket eritilmiş margarin eklenirp azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılan hamur orta kalınlıkta açılıp tencere kapağı yardımıkyla yuvarlak kesilir. Her kat 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Muhallebi için; 6 su bardağı süt 2 su bardağı şekerle karıştırılır ve 4 yumurta kırılıp, yarım paket margarin, 4 yemek kaşığı unla birlikte koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınınca 1 paket vanilya eklenir. Pastanın her katına muhallebiden sürülüp muz dilimleri yerleştirilir. Son olarak da muhallebiyle tamamen kaplanır. Üzeri antep fıstığı ile süslenir.
Amonyaklı Pasta servise hazırdır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !