
HAYRABOLU TATLISI
Gerekli malzemeler;
500 gram tuzsuz peynir
3 adet yumurta
2 bardak un
½ bardak irmik
1 çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için;
4 bardak su
3 bardak şeker
2 damla limon
Üzeri İçin:
200 gram kaymak
Yapılışı: Yoğurma kabına 3 yumurta kırılarak çırpılıyor. Çatalla ezilen 500 gram tuzsuz peyniri yumurtaların çırpıldığı kaba eklenerek karıştırılır. Üzerine yarım bardak irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozu eklenerek harç iyice karıştırılır. Karışıma son olarak 2 bardak un eklenerek malzemeler yoğurulur. Hamur kıvamını bulunca küçük bezeler halinde kopartılarak avuç içinde şekil verilip fırın tepsisine dizilir. Fırında 170 derecede pişirilir.
Şerbet yapılış: 4 bardak su 3 bardak şekerle kaynatılır. Şerbet fokurdamaya başlayınca üzerine 2 damla limon sıkılır.
Fırından pişen tatlı tencerede kaynayan şerbete atılarak bir süre şerbeti emmesi sağlanır. Tabağa alınan tatlı soğuduktan sonra üzerine kaymak konularak ikram edilir.
Hayrabolu tatlısı sunuma hazırdır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !