Oktay Usta PATATESLİ ZEYTİNLİ PAPATYA BÖREK
4,5 su b. un
1 tatlı k. instant maya
1 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta akı
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
2 haşlanmış patates
100 gr. kaşar peyniri
100 gr. beyaz peynir
1 kase siyah zeytin
1 tutam dereotu
tuz
toz kırmızı biber
2 haşlanmış patates
100 gr. kaşar peyniri
100 gr. beyaz peynir
1 kase siyah zeytin
1 tutam dereotu
tuz
toz kırmızı biber
Az ılık su döküyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. İç harcı için, karıştırma kabına haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Üstüne beyaz ve kaşar peyniri rendeliyoruz. Siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğruyoruz.
Dereotunu da doğruyoruz ve hepsini karıştırma kabına alıyoruz. Tuz, toz kırmızı biber ve isteğe göre karabiber atıyoruz. İç harcımızı karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Fincan tabağı büyüklüğünde hamurlar açıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına yuvarladığımız iç harçtan koyuyoruz. Hamurdan misketten biraz büyük bezeler koparıyoruz ve yuvarlayıp, iç harcın kenarlarına diziyoruz. Kenardaki yuvarlak hamurların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Bu şekilde papatya börekler hazırlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !