Soframız Pate Çorbası - Melahat Hanım'ın Mutfağı: Edirne
Malzemeler:
250 gram dana kıyma
½ bardak pirinç
Tuz
Karabiber
SOSU İÇİN
1 kaşık tereyağı
Kuru nane
Yapılışı:
250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe konulur. Bu sırada yarım su bardağı pirincin beyaz suyu çıkana kadar yıkandıktan sonra kaynaması için konulan suyun içerisine eklenir.
250 gram dana kıyma
½ bardak pirinç
Tuz
Karabiber
SOSU İÇİN
1 kaşık tereyağı
Kuru nane
Yapılışı:
250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe konulur. Bu sırada yarım su bardağı pirincin beyaz suyu çıkana kadar yıkandıktan sonra kaynaması için konulan suyun içerisine eklenir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !