MALZEMELER: 1kg mısır unu, 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 100gr ceviz, 3 yemek kaşığı Keş, zeytinyağı, tereyağı
YAPILIŞI:
5 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kaynatılır. Kaynayan suya 1kg mısır unu yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmayı sürdürürken çok az zeytinyağı ilave edilir. İyice karıştırılarak hamur haline getirilen mısır unu ocaktan alınır. 1 kaseye zeytinyağı doldurulur. Zeytinyağına batırılan kaşıkla hamur halindeki mısır unu alınır ve servis tabağına aktarılır. 100gr ceviz çok fazla ufaltılmadan dövülür. Mamalaki’nin üzerine ceviz ve 3 yemek kaşığı Kef serpilir. Servis sırasında tereyağı eritilir ve yemeğin üzerine gezdirilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !