Malzemeler:
1,5 su bardağı korkota (iri kırılmış mısır kurusu)
Yarım su bardağı barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pul biber
Yapılışı: 1,5 su bardağı korkota (iri kırılmış mısır kurusu) yumuşaması için bir gece önceden soğuk suda bekletilir. (Korkota bulamazsanız kuru mısır tanelerini robotta iri şekilde çekerek hazırlayabilirsiniz.) Suyu süzüldükten orta büyüklükte bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir tencerede küp şeklinde doğranan 2 adet orta boy kuru soğan bir yemek kaşığı tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanların çabuk yumuşaması için bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış olan korkota eklenir.
Soframız 14.10.2011Korkota Çorbası - Neriman'ın Mutfağı: Rize
Üzerine çorba kıvamına yetecek kadar bolca su ilave edilir. (Kortota pişerken şiştiği için çorbamızda yoğun bir kıvamda olacağından suyunu biraz bol koymak gerekir.) Önceden haşlanmış olan yarım su bardağı barbunya da eklendikten sonra pişmeye bırakılır. Ayrı bir sos tenceresinde 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Üzerine 1 yemek kaşığı pul biber eklenir. Çorba yaklaşık 15 dakika piştikten sonra üzerine tereyağlı sosu ilave edilir. Çorbamız servise hazırdır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !