Hamuru için;
250 gr tereyağ
350 gr un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şurup için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Şekerpare - Berna'nın Mutfağı: İstanbul Yapılışı:
1-bir kapta oda ısısında yumuşatılmış tereyağı doğrayın.yumurta un kabartma tozu ve yoğurdu ilave edin.hamuru 5 dakika yoğurun.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlak açıp bastırın.elinizdeki hamuru bir sepete yada rendeye bastırın hamurun iki tarafından kıvırarak sepetin üzerinden alın ters çevirip fırın tepsisine dizin .170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar 30 dakika pişirin .soğumaya bırakın.
2-şerbeti hazırlayın 15 dakika kaynatın 1 çay kaşığı limon ilave edin ateşi kapatın. onuda soğumaya bırakın ,
3-ikiside ılık olacak şekilde şerbeti tatlının üzerine dökün servis yapın ..
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !