2 su bardağı pirinç
1 adet ayva
3 yemek kasiğı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 paket dolmalık fıstık
1 paket dolmalık üzüm
Bir adet kesme şeker
Yarım limon
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz
Ayvalı Pilav - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Pirinçleri 20 dk. kadar tuzlu ılık suda bekletiyoruz. Ayvaları küçük küpler halinde kesiyoruz. Tereyağında ayvaları parlak, yumuşak görüntüsü olana kadar (5-7 dak.) kavuruyoruz. Fıstıkları ilave edip rengi değişene kadar kavuruyoruz. Pirinçleri yıkayıp, tencereye ilave ediyoruz. Kavrulan pirinçlerin içine limon suyu, tuz, tarçın, şeker ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Son olarak üzümleri ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !