1 lt su
500 gr bezelye
2 adet kuru soğan
Yarim demet maydanoz
10 adet yesil salata yaprağı
1/3 su bardağı pirinç
4 corba kasığı sıvı yağ
5 adet taze soğan sapı
Tuz karabiber
Bezelye Çorbası - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı: Soğanları yağ ile kavuruyoruz.. Daha sonra suyu, bezelyeyi, pirinci, yeşil salata yapraklarını soğana ilave ediyoruz. Kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirip tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra çorbamızı rondo yardımı ile püre haline getiriyoruz. Püre haline getirdiğimiz çorbayı bir de tel süzgeçten geçirip tekrar ocağa alıyoruz. Maydanozumuzu ilave edip bir taşım kaynatıyoruz. Çorbamız hazır.
Çorbamızı servise hazırlarken de ince kıyılmış soğan saplarını üzerine serperek servise hazır hale getiriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !