1 bardak haşlanmış nohut
1 parça kemikli tavuk göğsü
8 su bardağı su
1 kaşık domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Hamuru için;
1 su bardağı un
1 yumurta
Kıvamı kadar su
Soframız 9 Ocak 2012 Hamur Çorbası - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir Yapılışı :
Bir kapta 1 su bardağı ılık su ile 1 yumurta, tuz ilave edilip çırpılır, un ilave edilerek bir hamur yapılır.
Hamur iyice özlendirilerek yoğrulduktan sonra mantı kalınlığında açılır.
Açtıktan sonra yufkanın üzerine bol un ser-pip rulo gibi yuvarlayarak sarılır. 1 santim inceliğinde kesilir.
Kesilen parçalar açılır. Üst üste koyarak kare ola-rak kesilir. Bir kağıdın üzerine serip, kurutulur. Çorba hemen pişirilecekse az kurusa da olur.
Pişirilmesi: Bir tencereye kıyma, ince doğranmış soğan koyup kapağı kapatılır, suyunu salıp da çekinceye kadar arada bir karıştırarak pişirilir.
Tuzu ve salça ilave edilip 5 dakika kadar daha pişirilir, 8 bardak sıcak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Kaynaymca serili hamurlar içine atılır; hamur kokusu gidinceye kadar pişirilir.
Karabiber, kırmızıbiber ve ince doğranmış maydanoz ilave edilip, servis yapılır
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !