MALZEMELER: 400gr koyun kuşbaşı, 2 su bardağı kuru soğan, ½ kg nohut, 3-4 adet domates, 4-5 adet yeşilbiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı pul biber, tereyağı
YAPILIŞI
Soğanlar piyaz usulü (çok fazla küçültülmeden), domates ve biberler küçük küçük doğranır. Etler kavrulur. Kavrulan etlere su ve biraz tuz ilave edilip kaynatılır. Kaynayan etlerin kefi alınır. Bir gece önceden ıslatılıp, kabukları soyulan 2 su bardağı nohudun üzerine su ilave edilir ve pişirilir.

Kaynayan nohutların kefi alınır ve yemekle tekrar pişirileceği için çok fazla yumuşamadan altı kapatılır. Pişen etlerin suyu ayrı bir tencereye aktarıldıktan sonra etlerin üzerine piyaz usulü doğranan soğanlar ve nohutlar ilave edilir. Nohutların ardından biberler, domatesler, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı pul biber ve biraz tuz eklenir. Domates ve soğanlar suyunu salacağı için ekstra su eklenmesine gerek yoktur. Kısa sürede Soğan Yahnisi servise hazırdır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !