Malzemeler: 12 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet yumurta, tuz, 2 kase ceviz, mısır nişastası, kızartmak için ayçiçek yağı
Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker, 2 bardak su, limon suyu
Yapılışı: Tatlımız için şerbetin soğuk baklavaların sıcak olması gerekmektedir. 2 su bardağı toz şeker ve 2 bardak su kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edilir. (Şerbetin daha uzun süre dayanması için, daha fazla limon suyu bol kullanılmalı ve daha uzun süre kaynatılmalıdır.) Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Hamuru için; yumurta, süt ve zeytinyağı iyice karıştırılır. Üzerine bir fiske tuzla 12 yemek kaşığı un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. İki eşit parçaya ayrılan hamur, rahat açılması için 5 dakika dinlendirilir. Dinlenen bezeler mısır nişastasıyla incecik açılır. (Mısır nişastası, hamurun daha gevrek olmasını sağlamaktadır.) İncecik açılan hamur karşılıklı iki ucundan ortada birleşecek şekilde katlanır.
Dişe gelecek kıvamda çekişmiş olan ceviz hamurun ortasına şerit oluşturacak şekilde yerleştirilir. Uç kısımları içe doğru katlandıktan sonra hamurun karşılıklı uçları üst üste getirilerek cevizlerin üzeri kapatılır. Kalın bir şerit şeklinde görünen hamur, belli boşluklar bırakılarak 6 eşit parça olacak şekilde sıkıştırılır. Sıkıştırılan kısımlardan kesilir. İçindeki cevizlerin dağılmaması için kesilen hamurun uçları yine sıkıştırılır. Hazırlanan orta büyüklükteki tatlılar bol miktardaki kızgın ayçiçek yağında kızartılır. Her iki tarafı da kızartılan tatlılar soğumadan birer birer şerbetin içine bırakılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen tatlılar servis tabağına alınır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !