Malzemeler: 300 gr. iri doğranmış, az yağlı kuşbaşı dana eti, 2 su bardağı dövülmüş mısır, 1 su bardağı barbunya, 2 adet küçük boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı: Küçük küçük doğranan kuru soğanlar yarım çay bardağı ayçiçek yağıyla kavrulur. Biraz yumuşadıktan sonra üzerine dana eti ilave edilir. Etin çok fazla kavrulmasını beklemeden domates salçası, bir gece önceden suda bekletilen barbunya ve mısır da tencereye alınır. (Yemeğimiz için, bulgurdan biraz daha büyük taneli kırılmış mısır kullanılmaktadır.) Tüm malzemeler sürekli karıştırılarak iyice kavrulduktan sonra üzerine bolca su eklenerek pişmeye bırakılır. Yemeğimizin düdüklü tencerede 40 dakika pişmesi yeterlidir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !