Malzemeler: 1 kilo orta kalınlıkta pırasa, 10 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 3 büyük diş sarımsak, ayçiçek yağı, 1 kase un
Yapılışı: Yemeğimiz için pırasaların sadece beyaz kısımları kullanılır. Pırasalar orta kalınlıkta kesildikten sonra haşlanmaya bırakılır. Pırasalar yumuşadıktan sonra suyu süzülür. Birer birer una bulandıktan sonra kızgın ayçiçek yağında kızartılır. Kızaran pırasalar geniş bir cam fırın kabına yerleştirilir. Derin bir kasede 10 yemek kaşığı yoğurt, dövülmüş 3 büyük diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılır. (Arzu edilirse üzüm sirkesi de kullanılabilir.) Hazırlanan sirkeli sos pırasaların üzerine dökülür. 150 derecelik fırında 3-4 dakika pişirilir. (Yoğurdun fırında pişerken kesilmesi yemeğimizin en önemli özelliğidir.) Yemeğimiz servise hazırdır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !