MALZEMELER
1 kg kabak (yeşil)
3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
Maydanoz
Dereotu
Nane
Karabiber
Tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
3 adet soğan ince doğranır.pirinçler yıkanarak 1/2 su bardağı sıvı yağda kavrulur. Kavurma işi bittikten sonra ayrı bir kaba alınır içine yeşillikler doğranır karabiber konularak karışılır. Diğer tarafta kabaklar temizlenereke ortadan enine kesilerek bir parmak kalınlığında doğranır. kabaklar tencereye konularak üzerine karışımla örtülür.kaynar su ilave edilerekkısık ateşte suyu çektirilerek pişirilir. yoğurt sarımsaklanarak ; yoğurtlu sarımsakla servis edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !