2 çorba k. kuru maya
1 haşlanmış patates
yarım çay b. zeytinyağı
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba k. yoğurt
HAZIRLANIŞI: Kuru mayanın üzerine biraz sıcak su döküp karıştırıyoruz. Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Eriyen mayayı ortasına döküyoruz. Patatesi içine rendeliyoruz. Zeytinyağı ve tuzunu ekliyoruz. Yavaş Yavaş su ilave ile ortadan başlayarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlanmış güveç kabına alıp yayıyoruz. Yoğurdu biraz sıvıyağ ile karıştırıp ekmeğin üzerine sürüyoruz. Ekmeğin üzerine isteğe göre havuç ya da baklava dilimi şeklinde çizikler atıp mayalanması için dinlendiriyoruz.
Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !