İncirili Tatlı - Ayşegül'ün Mutfağı: Zonguldak
Kek için;
6 adet incir
1 bardak şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı doğranmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı su
Bir su bardağı nescafe ve süt
Krema için;
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 kg süt
Krem şanti
4-5 kaşık şeker
1 kaşık tereyağı
Süslemek için;
Hindistan cevizİ
YAPILIŞI:
6 incir ince doğranır.3 yumurta şekerle çırpılır .Doğranmış ceviz un incir su ve kabartma tozu ile kek hamuru hazırlanır.Kare borca biraz yağlanır kek malzemesi içine konarak 175 C kek kıvamınada pişirilir.1 su bardağı neskafeli süt hazırlanır.kek fırında çıkarıldıktan bir süre sonra süt üzerine döklür. Diğer tarafta krema hazırlanır. Kreme soğuduktan sonra toz krem şanti ile krema çırpılarak yedirilir. Soğuk kek üzerine yayılarak üstüne bol miktarda hindistan cevizi serpilir(kar gibi)
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !