Malzeme Listesi
400 Gr. Kuzu Eti
2 Havuç
2 Kabak
1 Patates
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Biber Salçası
4 Domates
1 Tutam Biberiye
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Su
Yağlı Kağıt
Hazırlanışı:
İlk olarak havuç ve patatesin kabuklarını soyuyoruz. Sonra havuç, patates ve kabakları parmak uzunluğunda kesiyoruz. Kestiğimiz sebzeleri karıştırma kabına alıp, üzerine tuz, biber ve yağını koyup harmanlıyoruz.
Hazırlanan karışımı fırın tepsisine koyup fırında pişiriyoruz. Tenceremize zeytinyağını döküyoruz. Üzerine doğranmış kuzu etlerini koyup, soteliyoruz.
Sotelenen etlerin üzerine biberiye, biber salçası, soğan ve sarımsak ilave ediyoruz. Daha sonra ocağın üzerine alıp pişiriyoruz. Pişirdiğimiz et soteyi yağlı kağıtların ortasına koyuyoruz.
Üzerine fırından çıkardığımız sebzeleri koyuyoruz. Yağlı kağıtların ağzını kapatıp,fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !