Malzeme Listesi
4 Su B. Un
1 Tatlı K. Tuz
4 Çorba K. Sıvıyağ
Su
Açmak İçin:
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. Tereyağı
İç Harcı İçin:
1 Tutam Ispanak Yaprağı
1 Kase Tulum Peyniri
Üzeri İçin:
1 Yumurta
Çörekotu - Susam
Hazırlanışı:
Karıştırma kabımızın içerisine unu ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp sıvıyağı döküyoruz. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzu dinlendirmeye bırakıyoruz. Dinlenen hamuru merdane ile çok ince olacak şekilde açıyoruz. Açılan hamuru terayağ ve sıvıyağ ile yağlıyoruz.
Tulum peyniri ve doğranmış ıspanakları hamurun üzerine serpiyoruz. Kenarlarından başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Sarılan hamuru dolayıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz.
Elimizle hamura bastırıp yumurtasını sürüyoruz. Çörek otunuda ilave ettikten sonra ısıtılmış fırına veriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !