
3 su b. un
1 tatlı k. tuz
3 çorba k. sıvıyağ
su
YAĞLAMAK İÇİN:
1 çay b. sıvıyağ
2 çorba k. tereyağı
İÇ HARCI İÇİN:
2 haşlanmış patates
150 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
toz kırmızı biber
tuz
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
haşhaş
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine tuzu serpiyoruz. Ortasını açıyoruz ve sıvıyağı döküyoruz. Az da ılık su döküyoruz ve ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamura un serpiyoruz ve merdaneyle iyice açıyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağı karışımından sürüyoruz. Elimizle çekip sündürerek büyütüyoruz. İncecik bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru ortadan ikiye kesiyoruz. Bir kenarlarına haşlanmış patates rendeliyoruz. Kaşar peyniri ve beyaz peynir rendeliyoruz. Toz kırmızı biber ve tuz atıyoruz. Hamuru rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine kendi etrafında dolayarak koyuyoruz. İkinci parçaya da aynı işlemi yapıyoruz ve tepsideki hamurun etrafına sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Haşhaş serpiyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !