
400 gr. kuzu eti
500 gr. kayın mantarı
2 soğan
4 yeşil biber
1 çorba k. domates salçası
2 domates
sıvıyağ
tuz
değirmen karabiber
taze biberiye
HAZIRLANIŞI: Kuzu etini kuşbaşı olarak doğruyoruz. Yayvan bir tencereye az sıvıyağ döküyoruz ve kuzu etini soteliyoruz. Soğanları iri piyazlık şekilde doğruyoruz. Etler suyunu bırakıp çekince soğanı ilave ediyoruz. Kayın mantarlarını iri olarak tencereye etin üzerine diziyoruz. Biberleri ve domatesleri doğruyoruz.
Mantarın üzerine biberi ve domatesi de koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Biberiye yapraklarını atıyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve ocak üzerinde kısa bir süre pişiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kısık ateşte pişiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !