8-10 adet çıtır tavuk=tavuk sırt (isteğe göre 10-12 kanat olabilir)
2-3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı köri
tuz
karabiber
1 tutam taze kekik (kuru da olabilir)
Fırında Köri soslu Tavuk - Şebnem'in Mutfağı: İstanbul
Yapılışı:
Tavuk sırtlarını derin bir kaseye alın. Üzerine yoğurt, zeytinyağı ve köriyi ekleyerek iyice karıştırın. Diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar streçleyip buzdolabına alın. Patatesleri soyup boyuna 5 ya da 8 parçaya bölün. Soğanı soyup enine halka halka doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Hazırladığınız tüm malzemeyi tavukların içine ekleyin. Son olarak tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek iyice karıştırın. Yemeklik malzemeyi kapaklı bir fırın kabına alın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kapağı kapalı olarak 30 dakika, sonrada kapağını açarak 30 dakika pişirin.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !