ORTA BOY KABURGA(KUZU)
250GR CİĞER
1\2 KG PİRİNÇ
1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
YARIM BAĞ MAYDANOZ
2 ADET DOMATES
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ
KARABİBER
1 KAŞIK TEREYAĞ
TOZ BİBER
BİBER SALÇASI
YAPILIŞI:Ciğerler sote doğranır,kavrulur,soğan eklenir,domatesler ilave edilir.Yıkanmış pirinç de ilave olunur.Kavrulur,bir süre sonra ateş sönmeden ılık su ialve edilir.Ateşten indirdikten sonra maydanoz,karabiber tuz ilave edilir.Kaburganın arasına bu karışım doldurulur.Açık yer iğne ve iplikle dikilir. Kaburganın üzerine kuru toz biber ve biber salçası sürülür.
Pişircemiz tencerenin içine tereyağı konur,kaburga tereyağında biraz kızartılır.Sonra su ilave edilir.Et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !