400GR KADAYIF
1 SU BARDAĞI TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI CEVİZ
MUHALLEBİ İÇİN:
1KG SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KREM ŞANTİ
YAPILIŞI: Kadayıf tereyağında kavrulur,kavrulup ocaktan alındıktan sonra,biraz soğuması beklenir ve içine şeker ilave edilir,daha sonra 1 su bardaĞI ceviz ilave edilir.bu karışımın yarısı tepsiye dökülür.diğer tarafta muhallebi hazırlanır.muhallebinin içine kremşanti de hazırlanıp eklenir.bu muhallebili karışım tepsiye dökülür.geri kalan kadayıflı karışımın tamamı tepsiye yayılır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !